La joventut dels Ports gaudeix d’una programació d’oci educatiu a les xarxes

517
Joventut Alt Maestrat i Els Ports
PUBLICITAT

L’àrea de joventut de la Mancomunitat Comarcal Els Ports continua donant suport i assistència als joves tot i el confinament. Ho fa amb un munt de iniciatives ben divertides proposades, en gran part, pel mateix jovent.

“Tot i l’Estat d’Alarma, hem intentat continuar amb els objectius que teníem, oferint un oci educatiu adaptat a la situació, de manera virtual, per poder seguir acompanyant als joves” comenta Zaira Fabregat, tècnica de joventut de la Mancomunitat.

Ja des del principi, l’àrea de joventut va unir-se a la campanya “Acompanyament Social” impulsada pels Serveis Socials de la Mancomunitat, fent arribar als joves activitats com un repte de 15 dies per fomentar l’autoestima, entre altres.

Tot i així, la iniciativa que més ha triomfat entre aquest sector és l’anomenada “Joves Rurals a Casa” impulsada juntament amb la tècnica de joventut de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat, Èlia Calvo. Aquesta campanya “fomenta la interacció juvenil generant una espècie de macrocasal de joventut entre les dues comarques” explica Zaira Fabregat. A través d’un grup de dinamitzadors del Casal Jove de Forcall, l’Espai Jove de Vilafranca, el Casal Jove de Morella, dues voluntàries de Palanques i Sorita i les dues tècniques de joventut de les dues Mancomunitats, han anat creant una programació setmanal d’activitats per a fer des de casa.

Cada setmana es coordinen per, a partir de les propostes llançades pels joves, publicar una programació que satisfaça tots els interessos dels joves. Per això, han tractat temàtiques diverses com la llengua, la cultura, el feminisme, la lectura…. “Del que ens hem adonat és que les activitats que més triomfen són les que tenen a veure amb els pobles. Per exemple: en l’activitat Rooral Maps només en 1 hora van participar més de 300 persones a través de l’Instagram de Joventut Els Ports i, per suposat, estan obertes a qualsevol franja d’edat, no només als joves de 12 a 30 anys” apunta Fabregat.

La darrera iniciativa llançada s’anomena “Què coneixes del teu territori?” i pretén esdevenir un Punt d’Informació Juvenil Virtual per tal d’apropar i donar a conéixer recursos, espais, projectes i ferramentes específiques de joventut.