La jornada ‘Música i Dones’ i les rutes guiades marquen l’octubre de Vistabella

134
Agenda cultural d'Octubre a Vistabella del Maestrat
PUBLICITAT

L’agenda cultural i d’oci de Vistabella del Maestrat per al mes d’octubre està protagonitzada per la primera edició de la jornada ‘Música i Dones’. Aquesta proposta cultural, que es celebra el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural, té un programa d’activitats pensat per reivindicar la importància de la figura de la dona en l’àmbit rural. Durant el dissabte es succeiran els col·loquis, que relacionaran la música i la influència de les dones en el passat i en el present, i concerts de música en directe amb presència de la popular cantant valenciana Aina Palmer. Així doncs, el mes cultural continuarà amb l’arribada del Bibliobus el dimecres 18 a les 9.45h davant l’escola municipal.

A banda d’aquestes importants jornades, durant el mes d’octubre es podran fer visites guiades a llocs emblemàtics del terme municipal. Per un costat, el Museu de la Valltorta organitza una excursió a l’Abric de la Serradassa, llar de pintures rupestres llevantines, el diumenge 15. Per a aquesta activitat gratuïta s’ha de reservar plaça contactant amb el Museu. El Club de Muntanya de Vistabella també organitza una altra excursió. En el seu cas serà el dissabte 21, amb inscripció prèvia contactant amb el club. L’endemà, diumenge 22, serà el torn de gaudir del Parc Natural de Penyagolosa amb una eixida guiada des del Centre d’Interpretació. Per participar caldrà registra-se prèviament contactant amb el Parc.

Per acabar l’octubre, el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre es celebrarà la Fira de Tots Sants, en el marc de la Festa nacional de l’1 de novembre. El dissabte estarà reservat per a una jornada gastronòmica amb productes de proximitat, mentre que el diumenge obrirà al públic la XIV edició de la Fira d’Oficis Antics i gastronomia de Vistabella del Maestrat.