La infància i joventut de l’Alt Maestrat viurà una setmana de ‘contes’

812
Cartell de la setmana de contes a l'Alt Maestrat
Cartell de la setmana de contes a l'Alt Maestrat
PUBLICITAT

Xiquets, xiquetes i joves de la comarca de l’Alt Maestrat viuran una setmana intensa i carregada de literatura i contes després de l’últim projecte creat per la Mancomunitat Alt Maestrat. L’organisme supramunicipal, en el seu objectiu per connectar les edats més primerenques de cada localitat de la comarca i crear sentiment de pertinença, ha ideat diferents activitats a les escoles i instituts del territori, totes relacionades amb la lectura, l’escriptura i el dibuix per a vehicular la participació infantil i juvenil.

D’aquesta manera, l’alumnat del CRA L’Aiguaneu (que incorpora els municipis de Catí, Culla, Vilar de Canes i La Torre d’en Besora), CRA L’Ullastre (del qual forma part Tírig), CEIP Alcalde Fabregat de Benassal (que agrega alumnat d’Ares) i en el CEIP Joan de Brusca d’Albocàsser (que suma alumnat de La Serratella) està escrivint contes grupals que es publicaran com un llibre editat per la Mancomunitat en un futur pròxim, anomenat ‘Conte viatger’. Les edats més xicotetes participen amb dibuixos en aquesta activitat. A més, també s’ha instal·lat el racó ‘Bagul de contes’ com a espai de lectura lliure per a l’alumnat.

En els instituts CES Alt Maestrat d’Albocàsser i IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal s’ha organitzat una activitat de conta contes per al divendres 1 d’octubre, a càrrec de Domingo Chinchilla. Finalment, per al diumenge 3 d’octubre s’han programat dues sessions de conta contes per a tota la família, a càrrec de Cristina Verbena. A les 12.30h a la plaça de l’església de La Torre d’en Besora, i a les 17h al Parc de la Raboseta de Tírig. Tota aquesta programació cultural s’emmarca en la Promoció dels Drets de la Infància i Participació Infantil.