La inauguració de l’exposició Ànima sexennal centra l’activitat del cap de setmana a Morella

539
Exposició Ànima sexennal
Exposició Ànima sexennal
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Les XVII Jornades de la trufa continuen amb un showcooking aquesta vesprada i un taller de vins el dissabte
  • Ànima sexennal compta amb 25 fotografies en gran format repartides pel nucli històric de la ciutat

El LIV Sexenni tornarà a ser protagonista als carrers de Morella amb l’exposició Ànima sexennal que s’inaugura el dissabte. Així, a partir de les 12.00 hores des de la plaça de l’església començarà aquest acte, el qual recorrerà algunes de les 25 fotografies de grans dimensions de l’últim Sexenni, celebrat l’any 2018, repartides per tot el nucli històric de la ciutat. A més, participaran els Gaiteros de Morella per a marcar el recorregut de la inauguració.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una mostra de fotografies de l’últim Sexenni, la qual pretén posar en valor la nostra festa més important amb tots els elements que la caracteritzen”. L’edil ha explicat que “demà farem un acte inaugural amb el comissari de l’exposició, Julio Carbó, els fotògrafs i fotògrafes que participen, els Gaiteros de Morella i més sorpreses”. També ha afegit que “l’Ànima sexennal és una exposició que volem estiga molt de temps en els carrers de la ciutat, de manera que estarà un any com a mínim”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “animar a totes i tots a vindre a l’acte inaugural i disfrutar d’aquestes magnífiques fotografies que formen part dels carrers de la ciutat”.

Les 25 fotografies són de 15 fotògrafs i fotògrafes que mostren l’últim Sexenni ocorregut a l’agost de l’any 2018. Així, aquestos són el Comissari, Julio Carbó, junt amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, David Gil, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho i Javier Vilar. A més, les fotografies estan acompanyades des de textos de Julià Pastor, un vídeo de Rafa Ruíz i el disseny de Miguel Ángel Troncho.

Cal recordar que el Sexenni és la festa principal de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Així, durant 10 dies les danses i quadres bíblics recorren la ciutat amb els carrers engalanats amb guarniments de paper arrissat. Així, aquesta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya.

XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports

Cal recordar que Morella està submergida en les XVII Jornades de la trufa que s’allarguen fins al 15 de març. Així, durant el cap de setmana continuen les activitats especials d’aquestes jornades gastronòmiques, en les quals és protagonista el diamant negre dels Ports amb el showcooking de Casa Roque aquesta vesprada a les 20.00 hores a la Llotja de l’ajuntament i el taller de vins de la IGP de Castelló demà a les 19.00 hores a la Llotja de l’ajuntament.