Torres de Sant Miquel Morella

– L’objectiu de la visita és donar-se a conéixer i apropar-se a la població civil a través de diferents actes

La ciutat de Morella rebrà a 40 membres de la Guàrdia Reial durant els dies 19, 20 i 21 d’abril, els quals s’establiran al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. Aquesta unitat militar realitzarà diferents activitats amb l’objectiu de donar-se a conéixer i apropar-se a la població civil. Així, durant els tres dies que romandran a Morella, la Guàrdia Reial portarà a cap maniobres, xerrades i mostres per ensenyar les diferents disciplines que efectuen al públic.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “la Guàrdia Reial arriba el dijous que ve i realitzarà una desfilada pels carrers principals de la ciutat i realitzaran xerrades al col·legi i l’institut”. L’edil ha comentat que “vam mantindre una reunió prèvia per a preparar i coordinar la seua estança i les maniobres que realitzaran en aquesta zona”. Rhamsés ha destacat que “maniobres de rescat o el relleu de la guàrdia són activitats que donaran a conéixer les tasques d’aquesta unitat”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair a la Guàrdia Reial que haja pensat en la nostra ciutat per a realitzar aquesta visita i oferir activitats diferents i obertes al públic”.

Programació de la visita a Morella

El dijous, 19 d’abril, a les 9.30 hores arriba la Guàrdia Reial a Morella i realitza una desfilada des de Sant Miquel fins a la Plaça Colom. A les 12.30 hores, xerrada de la Guàrdia Reial al Col·legi Mare de Déu de Vallivana i a les 15.30 hores a l’IES Els Ports. A la vesprada, a les 19.30 hores, la Guàrdia Reial jugarà un partit amistós a la Fàbrica Giner contra els jugadors del Morella FC.

El divendres hi haurà una mostra del relleu de la guàrdia a les Torres de Sant Miquel a les 18.30 hores i el dissabte a les Sales Gòtiques hi haurà una xerrada sobre la Guàrdia Reial i una mostra de motos d’aquesta a la placeta de l’ajuntament a les 19.00 hores.