La Guàrdia Civil rescata a dos homes atrapats al barranc de la Fos de Vilafranca

260
Barranc de la Fos de Vilafranca

Barranc de la Fos de Vilafranca
Barranc de la Fos de Vilafranca
-Nota de premsa de la Guàrdia Civil-

La Guàrdia Civil de Sant Mateu va rescatar i va auxiliar en la tarda del 13 de juny, a dos homes, de 54 anys d’edat, veïns de València, i de nacionalitat espanyola, que es trobaven desorientats i un d’ells lesionat, en un barranc de Vilafranca.

Els guàrdies civils es trobaven realitzant servei de la seva especialitat quan a les 19:00 hores van rebre un avís procedent de la Central d’Emergències de la Guàrdia Civil, 062, en la qual s’informava que dos senderistes es van desorientar quan realitzaven una ruta per un barranc del terme municipal de Vilafranca, precipitant un d’ells i patint una lesió que li impedia caminar.

Immediatament els guàrdies civils van realitzar una intensa batuda que va donar com a resultat la localització dels dos senderistes al barranc de la Foz, en una zona de difícil accés a causa de l’abrupte del terreny.

Quan els guàrdies civils van baixar fins al lloc, un d’ells es trobava en principi de deshidratació, patint rampes i un esquinç al turmell que li impedia continuar la marxa, mancant d’aliments i líquids, proporcionant-li els agents aigua i prestant-li l’auxili necessari per posteriorment iniciar l’ascens, sent traslladat en el vehicle oficial al centre de salut de Vilafranca.

L’actuació ha estat realitzada per efectius del SEPRONA de Sant Mateu.

Consells
La Guàrdia Civil facilita una sèrie de consells importants per a la seguretat dels aficionats a l’hora de realitzar rutes per espais naturals:

– No surtis sense mòbil. La teva seguretat és el més important.
– Planifica les teves sortides i fes-te amb mapes i dades del recorregut. Portar un GPS és molt útil en cas que no coneguis la zona o puguis desorientar. Consulta les previsions meteorològiques abans de sortir ja que en muntanya els canvis de climatologia són ràpids.
– Procura estar en bones condicions físiques i no facis esforços superiors a les teves possibilitats.
– Per a descansar encara que no et sentis esgotat. Menja i beu durant la marxa o en les parades. Estirar abans i després ajuda a evitar problemes musculars i facilita la recuperació.
– Porta eines bàsiques, aigua i aliments, vestuari adaptat, diners i documentació.
– Truca a casa si has d’arribar més tard del previst i informa als teus coneguts de la ruta que realitzaràs.