La Guàrdia Civil investiga un home per caçar il·legalment una cabra hispànica a Sorita

188

La Guàrdia Civil investiga un home com a suposat autor d’un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics per la caça il·legal d’una cabra hispànica a la localitat de Sorita Maestrat.

L’actuació es va iniciar arran d’un avís de la Central d’Emergències de la Guàrdia Civil 062, on s’informava que un home havia patit un accident en una zona muntanyosa de la Balma, al terme municipal de Sorita.

L’home va ser sorprès per un senderista mentre arrossegava el cadàver d’un exemplar de cabra i es va posar nerviós, el que el va fer caure a un barranc al costat del cadàver de l’animal, ha informat la Guàrdia Civil.

Va haver de ser rescatat per un equip de bombers i traslladat en helicòpter a l’Hospital General de Castelló.

Després del rescat, agents pertanyents al Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) van iniciar una investigació per aclarir els fets, i van trobar a la motxilla de l’accidentat objectes d’alta especialització per a l’esport cinegètic de la caça.

Entre els efectes portava uns prismàtics professionals, llanterna de llarg abast amb filtre de llum verda i acoblament magnètic per arma llarga, emissora de comunicacions, precintes i un sensor tèrmic per localitzar les peces de caça per la calor emès pel seu cos.