La Guàrdia Civil desactiva una bomba d’artilleria de la Guerra Civil trobada a Vallibona

206
Bomba d'artilleria a Vallibona
Bomba d'artilleria a Vallibona
Bomba d’artilleria a Vallibona

-Nota de premsa-

La Guàrdia Civil de Castelló ha informat que efectius especialitzats han desactivat de manera controlada una bomba d’artilleria de la Guerra Civil que va ser localitzada en un barranc a Vallibona. L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar arran d’una trucada d’una persona del Centre d’Investigació i Experimentació Forestal ( CIEF ) al Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Castelló , segons expliquen fonts de la Guàrdia Civil en un comunicat .

” Aquesta persona va informar que havia localitzat un obús a la zona del barranc Les Ferreres , al terme municipal de Vallibona ” , de manera que ràpidament es va desplaçar al lloc una patrulla de la Guàrdia Civil fins a l’arribada dels especialistes en desactivació d’explosius .

Quan van arribar els guàrdies civils van comprovar que es tractava d’una bomba d’artilleria de 76,2 mil · límetres de la Guerra Civil i van acordonar la zona , i els especialistes en desactivació d’explosius van procedir a la seva destrucció controlada .

Davant la freqüent aparició d’artefactes explosius de la Guerra Civil a la província i d’altres tipus d’artefactes com pots de fum , bengales de senyalització o balises de senyalització ( dipositades normalment en zones costaneres pels corrents marins ) , la Guàrdia Civil ha demanat a els ciutadans que evitin manipular-los o transportar-los.

Així , es recomana avisar el 062 davant el dubte d’estar davant d’un artefacte d’aquestes característiques , i allunyar-se del lloc pel mateix camí pel qual s’ha accedit .

Si es posseeix de dispositiu GPS es poden facilitar les coordenades , i si no , es pot senyalitzar amb marques , branques o roba el lloc de la troballa .