La Guàrdia Civil confisca 1.240 plantes de marihuana a Torreblanca, Culla i Albocàsser

880

Dins dels serveis de prevenció del tràfic i cultiu de substàncies estupefaents a la província de Castelló, la Guàrdia Civil venia investigant la possibilitat que en les localitats de Torreblanca, Culla i Albocàsser poguera haver laboratoris clandestins de producció i elaboració de marihuana.

Per això, es van iniciar les operacions “Llavor” i “Flaix” per part de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Castelló i la Policia Local de Torreblanca i per part de l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga EDOA (pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Castelló) respectivament, a fi d’identificar i detenir els responsables d’estes plantacions.

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les indagacions obtingudes pels components encarregats d’estos operatius, es va poder comprovar d’una banda, que a la localitat de Torreblanca, en un antic local de la localitat, es trobava un cultiu “indoor” de marihuana . Així mateix, es van descobrir dos cultius més en dos masies a Culla i Albocàsser.

La fase d’explotació d’estes operacions van donar com a resultat, d’una banda, a la localitat de Torreblanca, la detenció de dos persones i la investigació d’una altra, per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. En el registre practicat pels guàrdies civils encarregats d’este cas, es van trobar 700 plantes de marihuana, així com divers material per al seu cultiu, com 30 termòstats, 30 làmpades de calor i llum, 8 aparells d’aire condicionat, 10 tancs d’aigua, 10 extractors, 15 filtres d’aire i 8 garrafes d’abonament.

D’altra banda, en els dos registres efectuats en els habitatges situats a Culla i Albocàsser, es va procedir a la detenció d’una persona com a suposat autor d’un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric, el qual havia llogat els dos domicilis per utilitzar-les com cultius “indoor” de marihuana. En este cas van confiscar en els dos habitatges un total de 540 plantes de marihuana, així com gran quantitat d’esta droga llista per a la seua venda.

Amb estes detencions s’han desarticulat tres importants punts de cultiu i distribució de marihuana a la província de Castelló. Les diligències han estat lliurades al jutjat d’Instrucció número 5 i 6 de Castelló respectivament. Les actuacions han estat realitzades per l’Equip ROCA de Castelló per l’Equip EDOA de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Castelló i Policia Local de Torreblanca.