La Generalitat Valenciana subvenciona CaixaBank per posar un caixer automàtic a Vallibona

733
Assistents a la inauguració del caixer a Vallibona
Assistents a la inauguració del caixer a Vallibona
PUBLICITAT

Ahir dijous s’inaugurava a la localitat de Vallibona (Els Ports) el primer caixer automàtic de la seua historia. Aquest és el primer dels 135 que posarà en marxa CaixaBank arreu de la geografia valenciana gràcies a la iniciativa  AVANT GV. Aquest és un projecte de la Generalitat Valenciana per fer front a l’exclusió financera que pateixen els municipis més xicotets i sovint en risc de despoblament. Es tracta d’una inversió de 7.830.000 euros, a desenvolupar entre 2021 i 2025 i que ha estat adjudicada al grup financer català.

Abans de meitat de 2022 està previst que s’instal·len també dispensadors automàtics a altres localitats pertanyents a la Mancomunitat Els Ports com Ares del Maestrat, Castellfort, Herbers, La Mata, Olocau del Rei, Palanques, Portell, Sorita, Todolella, Villores i Xiva. D’aquesta manera, tots els habitants de la comarca més despoblada de la Comunitat Valenciana tindran accés als diners en efectiu al seu propi municipi.

I és que fins a ahir, els mateixos vallibonencs i vallibonenques havien de fer 45 minuts de carretera fins a Morella per poder tenir accés als seus estalvis. Altres habitants de la comarca com els castellfortins o els arencs encara han de desplaçar-se fins a Vilafranca per gaudir d’un servei que avui dia s’ha convertit en bàsic.

A la inauguració del caixer de Vallibona van assistir la directora general de l’Agència Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, la directora territorial de Presidència de Castelló, Eva Redondo i el director d’Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Manuel Bañuls. També van estar presents l’alcalde de Vallibona, Juan José Palomo i el president de la Mancomunitat Els Ports, Blai Peñarroya.

Inauguració del caixer automàtic a Vallibona