La Generalitat Valenciana portarà projeccions a Vilafranca, Benassal i Fanzara amb la iniciativa ‘Pobles de Cine’

338
Pobles de cine
PUBLICITAT

La iniciativa portarà projeccions de cinema a 19 poblacions valencianes de menys de 5.000 habitants durant l’estiu
– L’oferta de ‘Pobles de Cinema’ està conformada per ‘Gira Berlanga’ i ‘Cinema Valencià’

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies impulsen el projecte ‘Pobles de Cinema’, el propòsit del qual és projectar i donar a conéixer les produccions més recents del cinema valencià i alguns dels clàssics més reconeguts del cineasta valencià Luis Garcia Berlanga en poblacions valencianes de menys de 5.000 habitants.

El propòsit és també oferir projeccions en pantalla gran durant l’estiu a pobles que no disposen d’una programació regular de cinema, de festivals ni de sales d’exhibició comercial.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha assenyalat que ‘La programació de ‘Pobles de Cinema’ està conformada per ‘Cinema Valencià’, que inclou les tres produccions finalistes al millor llargmetratge de ficció en l’última edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, i ‘Gira Berlanga’, que ofereix una selecció de deu clàssics del cineasta valencià. ‘Gira Berlanga’ és una iniciativa que forma part de les celebracions commemoratives del centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga (1921-2021), promogudes per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport’.

Entre el 23 de juliol i el 3 de setembre, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies faran arribar aquesta oferta cinematogràfica d’estiu als següents pobles: Ademuz, Aín, Agullent, Alfarrasí, Algorfa, Altura, Benassal, Beneixama, Beniarrés, Benifallim, Benimantell, Bicorp, Villar del Arzobispo, Fanzara, Gorga, Llucena, Petrés, Vilafranca i Chera.

L’IVC s’encarregà de les projeccions de nou pobles amb menys de 5.000 habitants: Llucena (Castelló), Ademuz (València), Algorfa (Alacant), Vilafranca (Castelló), Agullent (València), Beneixama (Alacant), Beniarrés (Alacant), Altura (Castelló) i Villar del Arzobispo (València).

Per la seua banda, l’FMVP organitza les projeccions en deu localitats amb poblacions inferiors a 1.500 habitants: Petrés (València), Gorga (Alacant), Benifallim (Alacant), Benassal (Castelló), Alfarrasí (València), Benimantell (Alacant), Bicorp (València), Chera (València), Fanzara (Castelló) i Aín (Castelló).

Gira Berlanga

De ‘Gira Berlanga’ formen part algunes de les pel·lícules més conegudes del director valencià: ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’ (1952), ‘Esa pareja feliz’ (1953), ‘Calabuch’ (1956), ‘Plácido’ (1961), ‘El verdugo’ (1963), ‘Patrimonio Nacional’ (1981), ‘Nacional III’ (1982), ‘La vaquilla’ (1985) i ‘Todos a la cárcel’ (1993).

Cinema Valencià

L’oferta de ‘Cinema Valencià’ està conformada per les tres produccions finalistes al premi a la millor pel·lícula de ficció en l’última edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià.

‘Coses a fer abans de morir’ (2020), dirigida per Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens, que també fou un dels llargmetratges amb més guardons. Àngel Fígols i Cristina Fernández Pintado van rebre els premis a la millor interpretació de repartiment; Sergio Caballero va obtindre el premi al millor actor protagonista, i Josep Zapater i Noelia Pérez van guanyar el premi a la millor música original.

‘La mort de Guillem’ (2020), dirigida per Carlos Marqués-Marcet, es va emportar tres premis: millor llargmetratge de ficció; millor guió original per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, i millor actriu protagonista per a Glòria March.

‘La boda de Rosa’ (2020), d’Icíar Bollaín, va obtindre el premi a la millor directora, a més del premi a la millor direcció de producció per a Cristian Guijarro.

En cadascun dels pobles es projectarà un film de la ‘Gira Berlanga’ i un dels tres llargmetratges valencians en dies diferents. Totes les projeccions són a les 22 hores. La tria dels dos llargmetratges ha estat realitzada pels ajuntaments de cada localitat.
‘Pobles de Cinema’ inicia les seues projeccions el divendres 23 de juliol a Petrés, amb ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!, i conclou el divendres 3 de setembre a Aín amb ‘La vaquilla’.

Calendari de projeccions

Projeccions al pati de les Escoles Velles de Petrés (València): divendres 23 de juliol, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’. Divendres 19 d’agost, a les 22 hores, ‘La mort de Guillem’.

Projeccions a la plaça Major de Gorga (Alacant): dimarts 27 de juliol, a les 22 hores, ‘Coses a fer abans de morir’. Dijous 29 de juliol, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’.

Projeccions a la plaça Mossén Baltasar Gallén de Llucena (Castelló): dissabte 31 de juliol, a les 22 hores, ‘Coses a fer abans de morir’. Dilluns 9 d’agost, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’.

Projeccions a la plaça de l’Ajuntament de Benifallim (Alacant): diumenge 1 d’agost, a les 22 hores, ‘Todos a la cárcel’. Diumenge 8 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’.

Projeccions al pati de l’Antic Col·legi d’Ademuz (València): dimarts 3 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Dijous 5 d’agost, a les 22 hores, ‘La vaquilla’.

Projeccions a la plaça d’Espanya d’Algorfa (Alacant): dimarts 3 d’agost, a les 22 hores, ‘La mort de Guillem’. Dimarts 17 d’agost, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’.

Projecció al càmping Caburei de Vilafranca (Castelló): dijous 5 d’agost, a les 22 hores, ‘La mort de Guillem’. Projecció a la plaça de l’Església de Vilafranca: dijous 19 d’agost, a les 22 hores, ‘Plácido’.

Projecció a la plaça de bous de Benassal (Castelló): divendres 6 d’agost, a les 22 hores, ‘La vaquilla’. Projecció a la font d’en Segures de Benassal: divendres 13 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’.

Projeccions al recinte d’orquestres d’Alfarrasí (València): dissabte 7 d’agost, a les 22 hores, ‘Calabuch’. Dimarts 17 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’.

Projeccions a la plaça Major de Benimantell (Alacant): dilluns 9 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Dimarts 10 d’agost, a les 22 hores, ‘Todos a la cárcel’.

Projeccions al pati del C.P Los Pinos de Bicorp (València): dimarts 10 d’agost, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’. Dimecres 18 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’.

Projeccions al frontó municipal de Chera (València): dimarts 10 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Dissabte 14 d’agost, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’.

Projeccions al parc Na Jordana d’Agullent (València): divendres 13 d’agost, a les 22 hores, ‘La mort de Guillem’. Dijous 2 de setembre, a les 22 hores, ‘Todos a la cárcel’.

Projeccions a la plaça de l’Església de Fanzara (Castelló): dissabte 14 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Dissabte 21 d’agost, a les 22 hores, ‘La vaquilla’.

Projeccions al pati de les Antigues Escoles de Beneixama (Alacant): dimecres 18 d’agost, a les 22 hores, ‘Coses a fer abans de morir’. Dimecres 25 d’agost, a les 22 hores, ‘La vaquilla’.

Projeccions a la plaça Enric Valor de Beniarrés (Alacant): dissabte 21 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Diumenge 22 d’agost, a les 22 hores, ‘La vaquilla’.

Projeccions a la terrassa d’estiu de la Unión Musical Santa Cecilia de Villar del Arzobispo (València): diumenge 22 d’agost, a les 22 hores, ‘Coses a fer abans de morir’. Diumenge 29 d’agost, a les 22 hores, ‘¡Bienvenido, Mister Marshall!’.

Projeccions a la plaça de l’Església d’Altura (Castelló). Dimarts 24 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Dimecres 25 d’agost, a les 22 hores, ‘Todos a la cárcel’.

Projeccions a la plaça Josep Sorribes d’Aín (Castelló): dissabte 28 d’agost, a les 22 hores, ‘La boda de Rosa’. Divendres 3 de setembre, a les 22 hores, ‘La vaquilla’.

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana