La Generalitat Valenciana aplica noves restriccions per al període nadalenc

646
PUBLICITAT

La Comunitat Valenciana tindrà noves restriccions per al període nadalenc degut a l’augment de casos de Covid-19 en tot el territori. Ximo Puig ha enumerat les noves restriccions excepcionals, que entraran en vigor dilluns 21 i s’allargaran, per ara, fins al 15 de gener. La incidència del virus en l’espai valencià ha augmentat un 27 % en les últimes setmanes, i encadena 4 dies consecutius amb més de 2 000 casos diagnosticats.  

Les noves mesures principals són 3. El Consell ha restringit a 6 el nombre màxim de persones en reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, i sense excepcions. D’altra banda, també s’ha incrementat la restricció en la mobilitat nocturna, ja que es limita la circulació entre les 23.00 hores i les 6.00 hores; excepte les nits de cap d’any i reis (24 de desembre i 31 de desembre). Així mateix, es mantindrà el confinament perimetral de la Comunitat, també fins al 15 de gener; tan sols podran entrar en Castelló, València i Alacant les persones que tornen a la seua residència habitual. També podran desplaçar-se amb motius justificats com l’atenció a persones dependents, exàmens oficials, treball i assistència a centres sanitaris.

El president de la Generalitat ha dit que «tenim preparat tot el material necessari per a l’accés a la vacuna, i preparat tot l’equip humà que ho pilotarà». Puig ha declarat també que la Comunitat Valenciana ja pot rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar 600.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19.