La Generalitat reobri la CV-125 a Cinctorres després de reparar d’urgència els desperfectes de les fortes pluges

52
PUBLICITAT
  • La solsida de part del mur de contenció en el marge esquerre de la carretera es va produir a l’altura de l’accés a Cinctorres

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha obert al trànsit la CV-125 després de la reparació d’urgència dels desperfectes ocasionats per les fortes pluges de mitjan maig.

Així ho ha confirmat la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, qui ha destacat que “este dijous entra en funcionament esta via, després de tres setmanes de treball dels tècnics de la Conselleria”. En un principi es va estimar que les obres tindrien una duració d’entre quatre i sis setmanes.

El cap de setmana del 18 i 19 de maig es va produir un episodi de pluges intenses, que va provocar la solsida de part d’un mur de contenció del marge esquerre en la CV-125, a l’altura del punt quilomètric 9+385, pròxim a la població de Cinctorres.

De manera preventiva, per seguretat i per la necessitat d’espai per a executar les obres, la carretera CV-125 es va tallar al trànsit entre l’eixida de la població de Cinctorres fins a l’encreuament de la mateixa CV-125 amb el camí del Fraiximeno/la Canà. Per tant, les alternatives de trànsit eren la circulació des de Cinctorres fins a la carretera CV-14 per la CV-124, passant pel Forcall, i viceversa.

D’esta manera, els treballs necessaris per a la reparació dels desperfectes de la carretera CV-125 es van estructurar en tres fases. La fase 1 ha comprés l’excavació i retirada del ferm, els materials de farciment i restes del mur esfondrat.

Durant la fase 2, s’ha reconstruït l’esplanada i el mur esfondrat amb escullera i amb formigó en massa. I finalment, la fase 3 que s’ha centrat en la reposició del ferm amb màstic bituminós en calent (MBC), així com dels sistemes de contenció afectats.

La carretera CV-125 és una important via de comunicació que forma part de la xarxa local de carreteres de la Comunitat Valenciana. Esta infraestructura viària connecta la carretera CV-14, en la rodalia de Morella, amb la província de Terol passant per Cinctorres i el Portell, col·laborant de manera molt important en la mobilitat dels veïns de la comarca dels Ports.