La Generalitat presenta el dispositiu per fer front a les nevades

577
Neteja de la neu a Vilafranca
Neteja de la neu a Vilafranca
PUBLICITAT

-Un total de 664 persones i 164 vehicles s’encarregaran de la feina

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, han presentat el dispositiu per fer front a les nevades durant l’hivern de 2021. La Generalitat netejarà carreteres amb un total de 664 efectius personals i 164 vehicles especialitzats. A la Comunitat Valencia hi son 205 els accessos  a municipis en risc a quedar-se incomunicats per la neu. 

El conjunt de vehicles estarà conformat per 97 màquines llevaneus i 67 vehicles auxiliars que ja han començat a desplegar-se de manera preventiva arreu del territori. A més, aquest any la Generalitat ha adquirit dos noves pales que operaran des del Racó d’Ademús i Planes. D’altra banda, dels 664 operatius humans, 365 efectius pertanyen al Servei de Bombers Forestals de la Generalitat; 215 a les brigades de carreteres, que aglutina persones de les tres províncies del territori; i 84 persones que treballaran per a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Gabriela Bravo ha destacat que serà fonamental també el paper de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, que coordinarà a tot l’equip. «La bona organització ens ajudarà a fer front a les situacions meteorològiques complicades en un any en el que quedar-se incomunicat enmig d’una pandèmia no és fàcil», ha comentat Bravo. 

Del total de municipis susceptibles de quedar-se incomunicats, 82 presenten un risc alt i 122 un risc mitjà. Així mateix, la majoria de localitat pertanyen a la província de Castelló, amb 42 viles en risc. Es per això que a les comarques de Castelló s’han desplegat 284 persones i 56 vehicles. Pel que fa a València i Alacant, a la província valenciana s’han destinat 49 vehicles llevaneus i 26 transports auxiliars, els efectius seran 223; i a la província alacantina conformen l’equip 157 persones, junt a 17 màquines llevaneus i 16 vehicles de suport. 

Un total de 151 rutes de neteja i 42 punts d’emmagatzematge seran els principals punts d’acció de les tasques de la campanya.