La Generalitat paralitza la construcció de l’institut-escola d’Albocàsser

114
PUBLICITAT

La Generalitat Valenciana ha paralitzat el projecte de construcció de l’institut – escola previst a Albocàsser

L’alcaldessa del municipi, Isabel Albalat, ha manifestat la seua “sorpresa i decepció” després de la missiva rebuda a l’Ajuntament per part de la Generalitat. En la mateixa es diu que el centre d’educació secundària Alt Maestrat i l’IES de La la Vall d’Alba són suficients per a atendre les necessitats educatives del municipi.

“Ho temíem i ha arribat la terrible notícia per a Albocàsser. La Generalitat ens ha retirat la delegació de competències per a construir l’institut – escola que ja estava previst per l’anterior govern. Ha sigut arribar el nou govern i tirar al trast el projecte més il·lusionant que tenia Albocàsser en molts anys”.

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els seus serveis jurídics per a intentar revertir la mesura i paralitzar-la. Així mateix l’alcaldessa ha anunciat que es posarà en contacte amb la Conselleria d’Educació per a rebre explicacions a la decisió.

La Generalitat únicament contempla renovar les instal·lacions del col·legi de la localitat, però deixant en l’aire la meitat del projecte, ja que es preveia un institut – escola com el d’Atzeneta del Maestrat. Des de la Conselleria d’Educació s’insta l’Ajuntament a paralitzar totes les actuacions en curs respecte a l’institut escola. L’escrit està signat per Rafael Valcárcel, director general d’Infraestructures Educatives. La Generalitat al·lega que “no hi ha dificultats per a atendre les necessitats educatives del municipi” com a principal argument per a suspendre la construcció de l’institut escola.