La Generalitat oferirà fins a final d’any transport gratuït als menors de 30 anys i el descompte addicional del 30% vigent per a totes les persones usuàries

600
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Generalitat oferirà servei gratuït en els transports de la seva competència als joves de fins a 30 anys, a partir del proper 9 d’octubre i fins al 31 de desembre, tal com ha anunciat dimarts el president Ximo Puig al Debat de Política General a Les Corts.

“Aquesta mesura complementa totes les iniciatives dʻestalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de forma pionera des que va començar lʻany per fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació” ha destacat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Durant aquest any la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA a l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des del juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant que ha permès reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig i agost; i aplica un descompte addicional d’un 30% des de l’1 de setembre passat i fins al 31 de desembre.

Torró ha explicat que “la mesura anunciada pel President s’adreça als joves i als menors per ajudar una part de la població que depèn molt del transport públic al seu dia a dia i alleujarà les butxaques de moltes famílies”.

“A més, és important recordar que es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, el 50% aplicat amb SUMA, la reducció de zones del TRAM, el 30% addicional de descompte addicional, mesures que ens fan transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa a tota la població”, ha assenyalat la consellera.

“Així mateix, amb aquesta iniciativa la Generalitat té l’objectiu d’apropar la població més jove al transport públic per generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per aconseguir ciutats més descarbonitzades”, ha explicat la consellera.

Transport gratuït

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguen beneficiar-se d’aquesta iniciativa i viatjar de franc hauran de sol·licitar una nova targeta properament. En el cas dels i les castellonenques es podran apropar de forma presencial a l’oficina situada al carrer Carcagente, 1.

A Metrovalencia i al TRAM d’Alacant, atenent l´alta demanda de títols que es preveu a causa de l´elevat nombre d´usuaris, s´habilitarà un servei de cita prèvia accessible en els propers dies, a través de les webs d´aquestes explotacions. D’aquesta manera aquest tràmit es podrà realitzar sense esperes, a diferents estacions de la forma més àgil possible i els i les viatgers es podran beneficiar de la iniciativa de forma progressiva.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es comunicarà amb anterioritat la data en què s’obrirà el sistema de cita prèvia per sol·licitar aquesta targeta que permetrà viatjar de franc als menors de fins a 30 anys.

Tots els usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tenir aquesta nova targeta temporal, independentment que tinguin un altre tipus d’abonament personalitzat. Per sol·licitar la targeta només caldrà el DNI, amb què s’acreditarà l’edat del sol·licitant.