La Generalitat llança una publicació en línia per a informar sobre projectes i convocatòries finançats amb fons Next Generation EU

1669
PUBLICITAT
  • El nou butlletí en línia Alerta NextGVA es pot consultar en la pàgina web i també es pot rebre mitjançant subscripció

La Generalitat, a través de Europe Direct Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern, llança la nova publicació Alerta NextGVA per a informar la ciutadania sobre projectes, convocatòries i programes impulsats a la Comunitat Valenciana gràcies als fons Next Generation EU.

Alerta NextGVA és un butlletí en línia que es pot consultar a través de la mateixa pàgina web de Europe Direct Comunitat Valenciana o bé rebre en el correu electrònic amb subscripció prèvia en aquesta pàgina (consultar ací)

Fons Next Generation EU

Next Generation EU és un instrument per a donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. Aquests fons es canalitzen principalment a través del Mecanisme europeu de recuperació i resiliència, que compta amb 672.500 milions d’euros per a préstecs i subvencions destinades a donar suport a reformes i inversions empreses per països de la Unió Europea.

En el marc d’aquest programa, Espanya ha desplegat el Pla de recuperació, transformació i resiliència, que distribuirà vora 70.000 milions d’euros durant el període 2021-2026 per a projectes relacionats amb la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social.

En aquest context, la Comunitat Valenciana ha impulsat l’Estratègia valenciana per a la recuperació, la finalitat de la qual és generar canvis estructurals que permeten modernitzar el conjunt del teixit productiu valencià i el sector públic.

Es preveu que la Comunitat Valenciana reba al voltant de 14.000 milions d’euros procedents dels fons Next Generation, la meitat dels quals seran transferències a fons perdut dirigides a les administracions locals, empreses i pimes que hagen resultat adjudicatàries en les licitacions o beneficiàries de les subvencions convocades.

Per a donar a conéixer els programes i projectes sorgits gràcies als fons Next Generation, la Generalitat ha creat el nou butlletí Alerta NextGVA.

Europe Direct Comunitat Valenciana

Europa Direct Comunitat Valenciana és una iniciativa de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, i forma part de la xarxa Europe Direct a Espanya, gestionada per la Comissió Europea amb la finalitat d’acostar Europa a la ciutadania.

Amb aquest instrument, la ciutadania pot informar-se sobre els seus drets i oportunitats, així com sobre les polítiques que impulsa la Unió Europea. Entre els serveis que ofereix Europe Direct Comunitat Valenciana destaca una guia d’oportunitats sobre formació i ocupació.

Al mateix temps, Europe Direct Comunitat Valenciana canalitza la participació ciutadana a través de l’organització d’actes i esdeveniments per a debatre sobre el futur de la Unió Europa.