La Generalitat llança ‘Arrel’ per a reactivar els habitatges en municipis en risc de despoblament

661
PUBLICITAT

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha presentat ‘Arrel’, l’Estratègia d’Innovació per a la reactivació del parc de habitatges en municipis en risc de despoblació. Es tracta d’una iniciativa dirigida a donar resposta al repte demogràfic atesa una qüestió clau com és la demanda d’habitatge, a fi que servisca de mecanisme per a fixar la població.

La Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, en col·laboració amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), han donat a conéixer a més 180 municipis en risc de despoblament les línies del procés de participació i com es va dur a terme la presa de dades per a la reactivació del parc d’habitatge.

Durant la sessió informativa que ha tingut lloc de manera telemàtica, la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha explicat que entre els diferents vectors a considerar en la lluita enfront del despoblament «les actuacions de dinamització del parc d’habitatge suposen una força motor per a la reactivació, atracció i fixació de població».

La directora general d’Innovació Ecològica, Nuria Matarredona, ha assenyalat que «prenent com a marc l’Estratègia AVANT 20-30, ara Arrel comença a definir un diagnòstic col·lectiu i exhaustiu que siga clau per a plantejar les accions a escometre a curt mitjà i llarg termini per a la reactivació de l’habitatge».

La jornada ha comptat a més amb la participació de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, la coordinadora de despoblació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Regina Campos. A més de l’assistència tècnica del projecte de la UTE formada per quatre cooperatives com són Carpe Estudi, Crearqció, ‘El Rogle i Fent Estudi, responsables de coordinar el procés participatiu de diagnòstic i la redacció de l’estratègia.