La Generalitat invertirà 7 milions en les carreteres d’Els Ports

88
PUBLICITAT
  • La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha presentat avui a Morella els diferents projectes de millora de carreteres a la comarca
  • Hi ha projectes de reforç del ferm a les carreteres CV-14, CV-15, CV-124, CV-125 i CV-173 i afecten a Ares del Maestrat, Vilafranca, Castellfort, Portell, Cinctorres i Forcall. També a la CV-12 amb l’ampliació de les cunetes per a millorar la seguretat.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que la “Generalitat invertirà 7,3 milions d’euros per al manteniment i millora de les carreteres de la comarca dels Ports”. Aquestes actuacions, ha continuat, “milloraran el dia a dia dels 6.648 habitants d’aquests municipis”.

Salomé Pradas ha explicat que entre els projectes previstos destaca la millora del ferm de la CV-15 al seu pas per Ares del Maestrat, “una important artèria que connecta la comarca amb La Plana”, una actuació actualment en fase de redacció i amb un import estimat de 3,8 milions d’euros.

Així mateix, la consellera ha informat de la millora en un tram de la CV-124 al seu pas per les localitats de Castellfort i Cinctorres per degradació del ferm, amb un import estimat de 1,5 milions d’euros per a la redacció del projecte.

Una altra de les actuacions en projecte de redacció és la de la millora de la carretera CV-125, “una obra que ascendeix a 975.000 euros i que contribuirà a optimitzar la seguretat viària d’aquesta carretera que connecta Portell de Morella amb Terol”, ha indicat Pradas, qui ha agregat que, en el municipi de Vilafranca, està prevista la millora del ferm de la CV-173 amb un import de 600.000 euros.

Des de la conselleria s’han iniciat els treballs d’estudi per a la redacció del projecte de millora de l’entrada nord de Morella des de l’N-232, el qual abraça el tram de carretera municipal des de Santa Llúcia fins a Sant Miquel. Esta actuació es troba en el seu tram inicial amb l’estudi del terreny i la zona on s’ubica el vial. Així, es tracta de 350 metres de carretera, la qual és el principal punt d’accés a Morella.

La consellera ha destacat que Els Ports “és una de les comarques menys ocupades de Castelló, per la qual cosa tots estarem al costat dels seus veïns i dedicarem tots els nostres esforços per a millorar les seves comunicacions, que representen un element clau pel seu gran potencial turístic i mediambiental”.

Finalment, la consellera ha avançat dos projectes consignats en els pressupostos de 2024 del seu departament, que es troben en fase d’estudi, com són les obres d’estabilització, millora i regeneració del talús de l’Ermita de la Consolació, en CV-124 en l’accés a Forcall i la de condicionament de l’accés nord a Morella des de la N-232.

La responsable d’Infraestructures ha afegit que aquesta estratègia de millora de les xarxes de comunicació de la comarca “no sols ajudarà a millorar la qualitat de vida dels veïns, sinó que contribuirà a acostar a la ciutadania el patrimoni paisatgístic i la riquesa etnològica dels municipis de l’interior”. Aquesta, ha agregat, “és una de les grans línia d’acció política del nostre departament”.

  • Visita al Pont de Forcall

Així mateix, Pradas ha visitat les obres de reparació del Pont de Forcall, una infraestructura que es va veure afectada en l’última DANA i l’import estimat de la qual ha estat de 500.000 euros. “Hem finalitzat aquesta actuació en menys de dos mesos, tal com ens vam comprometre amb els alcaldes, per a retornar la normalitat als seus municipis en el menor temps possible”, ha indicat la consellera.

Els treballs que ha dut a terme la Conselleria han consistit en una primera fase d’estabilització de la zona de trencament mitjançant l’execució de micropilotes per a poder assegurar el terreny i evitar nous lliscaments. Una vegada finalitzats aquests treballs s’ha pogut començar, en adequades condicions de seguretat, l’execució del mur d’escullera emplenat de formigó per a contenció de la carretera.