La Generalitat inverteix 2 milions d’euros per reformar els centres educatius dels Ports i de l’Alt Maestrat

659
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha anunciat una inversió de més de dos milions d’euros destinats a la reforma de l’institut de Vilafranca i dels aularis rurals de Vistabella del Maestrat, Culla i Tírig. Per a l’ampliació de l’IES Vilafranca s’han reservat 787.000 euros per tal de construir una sala polivalent i un taller per a la formació pràctica de les titulacions d’FP en energies renovables. Tot i la recent modificació del mapa comarcal castellonenc que va menejar oficialment a Vilafranca cap a la comarca dels Ports, la Generalitat Valenciana encara inclou a aquesta localitat en la de l’Alt Maestrat.

Per una altra banda, es reformen tres escoles rurals: l’aulari del CRA L’Ullastre de Tírig, on s’inverteix més de mig milió d’euros; l’aulari del CRA Penyagolosa de Vistabella, on es faran treballs de millora per vora 389.000 euros, i l’aulari del CRA L’Aiguaneu de Culla, on s’assignen prop de 333.000 euros. 

Aquestes partides estan incloses en el Pla Edificant llançat per la mateixa Conselleria, tot i que les actuacions encara s’han d’aprovar en ple municipal en cadascuna de les localitats. Un cop aprovades, els consistoris podran iniciar les tramitacions de les obres.