La Generalitat insta els alcaldes i alcaldesses de zones turístiques a extremar la vigilància per assegurar el compliment de les mesures davant la COVID-19 el proper cap de setmana

243
Gabriela Bravo

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La Generalitat instarà aquest dimecres als alcaldes i alcaldesses dels municipis turístics i de les capitals de província de la Comunitat Valenciana a extremar les mesures control i vigilància perquè el proper cap de setmana es complisquen les mesures de seguretat sanitària davant la COVID -19.

Així s’ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat que ha presidit aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, i en què han partipat responsables de la Delegació de Govern en la Comunitat Valènciana, dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, de Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

Durant la trobada, el president ha agraït a les forces armades i forces i cossos de seguretat el treball que han exercit durant tot aquest període “perquè, gràcies a la seva col·laboració, lleialtat i la professionalitat, s’han aconseguit aconseguit aquests bons resultats” .

En declaracions a terme de la reunió la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mostrat la preocupació de la Generalitat davant el proper cap de setmana, el primer sense perimetració, i ha recordat que tots els i les visitants són benvinguts a la Comunitat Valenciana, “però han de complir les normes”.

Gabriela Bravo ha explicat que la Conselleria instarà els municipis valencians a convocar-ne les juntes locals de seguretat per coordinar amb les policies locals, en aquells llocs on cada ajuntament puga vore la necessitat de reforçar la vigilància i augmentar els controls d’aforament, el compliment de les mesures sanitàries contra el coronavirus.

“L’actuació de la Policia Local en coordinació amb la resta de forces de seguretat és essencial en aquesta tasca de prevenció i control per poder seguir avançant fins que el COVID-19 desaparegui”, ha remarcat Bravo.

La titular de Justícia i Interior ha agraït a la ciutadania valenciana el bon comportament que ha tingut fins a l’actualitat i que ha permès que durant les últimes setmanes la Comunitat siga l’autonomia amb una menor incidència acumulada. Bravo s’ha referit especialment a les persones joves, als que ha demanat que seguisquen comportant-se amb responsabilitat, especialment de cara el cap de setmana.

A més de reforçar els controls de les mesures de seguretat sanitària per part dels diferents ajuntaments, per les diferents forces i cossos de seguretat, el 112 de la Comunitat Valenciana augmentarà el personal de sala per poder atendre la demanda de trucades que es puguin produir per l’augment de la mobilitat ciutadana.