A 2017 hi haurà 16 noves brigades forestals amb 80 persones contractades

365
PUBLICITAT

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han signat el Pla d’Actuació Forestal, que preveu la creació d’un cos especial de brigades destinades a actuar en situacions d’emergència que permetrà respondre a les necessitats plantejades pels ajuntaments.

El pla preveu la creació de 16 brigades, de cinc membres cadascuna, destinades a la prevenció de les emergències a la província de Castelló, que començaran a treballar el proper mes de gener. L’operació compta amb un pressupost de 1.920.000 euros anuals, en què les dos institucions participen a parts iguals, amb 950.000 euros cadascuna aproximadament. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ampliarà les seues emergències fins a més de 800 efectius en sumar 80 de nous.

Tot i que la signatura només compromet la col·laboració per un any, els dos presidents han coincidit en la necessitat de prorrogar este acord.

I ho fan per posar en marxa un ampli ventall d’actuacions per a la prevenció d’emergències, amb especial atenció en els incendis forestals. Treballs com els inventaris i senyalització d’accessos, l’eliminació de combustible, la neteja o adequació de punts d’aigües, així com l’adequació de zones no urbanitzades, tots ells necessaris per a la creació de les infraestructures integrades en l’extinció passiva dels incendis forestals .

La tasca d’estos grups de treball es centrarà fonamentalment en els incendis forestals, encara que també actuaran en qualsevol situació d’emergència, com en el cas de les pluges d’estos últims dies.