El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han signat el Pla d’Actuació Forestal, que preveu la creació d’un cos especial de brigades destinades a actuar en situacions d’emergència que permetrà respondre a les necessitats plantejades pels ajuntaments.

El pla preveu la creació de 16 brigades, de cinc membres cadascuna, destinades a la prevenció de les emergències a la província de Castelló, que començaran a treballar el proper mes de gener. L’operació compta amb un pressupost de 1.920.000 euros anuals, en què les dos institucions participen a parts iguals, amb 950.000 euros cadascuna aproximadament. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ampliarà les seues emergències fins a més de 800 efectius en sumar 80 de nous.

Tot i que la signatura només compromet la col·laboració per un any, els dos presidents han coincidit en la necessitat de prorrogar este acord.

I ho fan per posar en marxa un ampli ventall d’actuacions per a la prevenció d’emergències, amb especial atenció en els incendis forestals. Treballs com els inventaris i senyalització d’accessos, l’eliminació de combustible, la neteja o adequació de punts d’aigües, així com l’adequació de zones no urbanitzades, tots ells necessaris per a la creació de les infraestructures integrades en l’extinció passiva dels incendis forestals .

La tasca d’estos grups de treball es centrarà fonamentalment en els incendis forestals, encara que també actuaran en qualsevol situació d’emergència, com en el cas de les pluges d’estos últims dies.

Publicitat