La Generalitat i Diputació pagaran a mitges 1,35 milions per asfaltar 9 kilómetres del Camí de la Canà

529
Camí de la Canà
PUBLICITAT

-Nota de la Generalitat Valenciana-

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat un acord amb la Diputació de Castelló, per a escometre la millora del Camí de la Canà. Segons ha explicat, aquesta actuació respon “a l’aposta del Consell per la igualtat d’oportunitats” i és la mostra de la política de vertebració del territori que seguirà el Consell en la qual els municipis de l’interior tenen gran protagonisme.

María José Salvador s’ha reunit a Cinctorres amb l’alcalde de la localitat, Antonio Ripollés, i amb els alcaldes de Forcall, Santiago Pérez, Morella, Rhamsés Ripollés, i Castellfort, Juan Manuel Segura. A la reunió també ha assistit el sotssecretari de la Conselleria, Francesc Signes, el director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carles Domingo, i el diputat de l’Àrea de Carreteres de la Diputació de Castelló, Juan B. Juan.

El principal objecte d’aquesta reunió ha estat unificar criteris i esforços per a l’adequació del camí de la Canà, concretament, ha explicat Salvador, “es durà a terme obres d’ampliació de la carretera i de millora de la pavimentació, en definitiva, millorar la accessibilitat i renovar està via que vertebra la comarca dels Ports “.

Per a la consellera d’Obres Públiques, “es tracta de donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns dels Ports” que porten anys reclamant la millora de l’estat de la via que vertebra tota la comarca i presenta una gran afluència de trànsit al connectar diversos municipis i carreteres de la zona.

En aquest sentit, María José Salvador ha destacat la importància de la reunió i el pas tan gran que s’ha donat pel que fa “a la vertebració del territori, sobretot, en els municipis de l’interior de la província de Castelló ja que actuacions com aquesta marquen una fita del que volem fer des de la Conselleria “.

Per a la consellera, “és una mostra de la política que desenvoluparem en matèria de vertebració del territori: millorar la qualitat de les comunicacions dels nostres ciutadans i especialment dels veïns dels municipis d’interior”.

Un pressupost aproximat de 1.350.000 euros
Així mateix, ha indicat que l’adequació del Camí de la Canà tindrà un pressupost aproximat de 1.350.000 euros, dels quals la Conselleria aportarà un 50 per cent i la Diputació de Castelló l’altre 50 per cent. En una primera fase s’actuarà sobre 9 quilòmetres dels 12 que té la via.

A més, Salvador ha manifestat que hi haurà una segona reunió perquè es coordinin els tècnics, “perquè hem d’anar de la mà de la Diputació”. També es formalitzarà un conveni que ha de subscriure la Conselleria, la corporació provincial i els municipis afectats.