La Generalitat estableix la situació de preemergència taronja a l’interior de Castelló

223
Avisos Generalitat Valenciana

El Centre de Coordinació d’Emergències activa l’emergència de situació 0

La Generalitat Valenciana ha comunicat un avís de riscos meteorològics en tota la Comunitat Valenciana. El Centre de Coordinació d’Emergències ha establert la situació d’emergència situació 0 a les comarques de Els Ports i Baix Maestrat. Així mateix, també s’ha activat la preemergència per nevades, en nivell taronja, en tot l’interior de la província. 

La fase de situació 0 s’activa davant situacions d’emergència encara no desencadenades, però amb previsió meteorològica desfavorable a fi que els serveis i grups d’acció preparen les corresponents mesures de protecció. Així ho faran els equips d’emergències a les comarques de Els Ports i Baix Maestrat. L’Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana ha comunicat que la cota de neu podria situar-se en zones inferiors als 400 metres d’altitud; i a partir dels 400 metres serà molt probable arribar als 15 centímetres de neu.

A les províncies de València i Alacant també s’han decretat avisos de nivell taronja. Pel que fa a les preemergències a la província valenciana els avisos recauen a l’interior, i situació 0 a la comarca d’Utiel-Requena. A la província alacantina es trobaran en aquesta situació les comarques de l’alcoià, també amb preemergència nivell taronja per nevades a l’interior i litoral nord. 

Les xarxes oficials de la Generalitat continuaran actualitzant les dades amb els centres d’emergència del territori valencià. Les institucions i els cossos de seguretat demanen a la població que extremen les precaucions en un episodi de nevades que s’allargarà durant tot el cap de setmana.