La Generalitat destinarà 44 milions a la rehabilitació de vivendes

91
Reunio de l'equip de la conselleria sobre actuacions per al 2017
Reunio de l'equip de la conselleria sobre actuacions per al 2017

-S’ha presentat un pla per rehabilitar habitatges, obres de rehabilitació urbana, la regeneració de les vivendes públiques i un pla de mobilitat sostenible

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha afirmat que 2017 “serà l’any de la rehabilitació, amb una inversió prevista en matèria de rehabilitació i regeneració urbana de 44 milions d’euros”.

María José Salvador ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb l’equip de la Conselleria i a la qual ha assistit el secretari autonòmic, Josep Vicent Boira, els directors generals, Rebeca Torró, Carlos Domingo i Lluís Ferrando, així com els responsables de les empreses públiques EIGE i FGV, l’Institut Cartogràfic i l’Institut Valencià de l’Edificació. Segons ha explicat, aquesta trobada de treball ha servit per a preparar i planificar les actuacions de la Conselleria per a l’any 2017.

Pla Renhata per a la reforma d’interior d’habitatges

La consellera ha destacat la posada en marxa del pla Renhata, un pla per a la reforma d’interior, pla pioner per a la reforma de cuines i banys, i també per a l’accessibilitat a l’interior dels habitatges. Es tracta d’una mesura molt reivindicada pel sector de la construcció i tots els subsectors dependents.

D’altra banda, també està damunt de la taula l’Ordre per al foment de la rehabilitació edificatòria, que són 18,5 milions d’euros; el Programa de suport per a la implantació de l’avaluació dels edificis amb 800.000 euros; l’Ordre per al foment de renovació i regeneració urbana, que són les noves ARRU i que seran per concurrència competitiva, per 10 milions d’euros, i l’Estratègia de regeneració urbana per a la Comunitat Valenciana per 40.000 euros.

Inici de les obres de les ARRU

Així mateix, Salvador ha anunciat que “les ARRU, les Actuacions de Regeneració i Renovació Urbana, que comencem a tramitar en aquesta legislatura, ja que la majoria estaven en un calaix i paralitzades per l’antic Govern, començaran les obres durant aquest exercici”. En aquest sentit, s’ha referit especialment a l’ARRU del Cabanyal i a la inversió que suposa de 12 milions d’euros. Més de 600 persones han demanat aquestes ajudes.

També ha posat en valor el treball dels ajuntaments i, sobretot, la Taula per a la Rehabilitació i Regeneració Urbana, promoguda per la Direcció General de l’Habitatge, així com les expectatives que desperta la pròxima convocatòria.

Nou marc normatiu

A més, en la reunió s’ha fet balanç de la gestió realitzada durant l’any passat, en el qual, segons ha subratllat la consellera, “vam posar un interés i una dedicació especials en la Llei de la funció social de l’habitatge, que s’aprovarà en Les Corts en el primer ple que se celebre, també en la tramitació la Llei del taxi, la Llei de l’horta i la Llei de seguretat ferroviària, que portarem aquest divendres al Consell per a una primera lectura i aprovació del seu avantprojecte”.

Regeneració del parc públic d’habitatges

Igualment, la consellera ha ressaltat “l’accent posat en la important remodelació del parc públic d’habitatges”.

Precisament hui es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la licitació de la reforma del parc de la província de València per un import de 4,4 milions d’euros. Açò permetrà complir l’objectiu de tindre els 700 habitatges públics, que estaven inhabitables, en condicions de poder ser ocupats per les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Mobilitat sostenible

En matèria de mobilitat, la consellera ha subratllat “la tornada d’EMT als municipis de què va ser eliminada de manera unilateral per l’anterior Govern del Partit Popular, la introducció del Bo Transbord per a les zones AB i que suposa l’esforç i el treball que fa el Govern Valencià per millorar la mobilitat i la connectivitat de les persones, especialment en l’àrea metropolitana de València, i reivindicar, una vegada més, aquesta subvenció per al transport en l’àrea metropolitana de València”.

Així, la consellera ha recordat que, per a optar a aquesta subvenció, el seu departament ja ha fet els deures, ja que “hem elaborat el Pla de mobilitat sostenible i hem creat l’Autoritat Metropolitana. Ara només falta que el Govern d’Espanya complisca”.

Planificació urbanística i reivindicació del Corredor Mediterrani

Pel que fa a l’Urbanisme, la consellera ha citat tota la planificació que s’està realitzant, com ara el PATIVEL, els plans metropolitans que ja estan tots en tramitació i el PAT de l’Horta.

“A més de tots els esforços i les reivindicacions al voltant del Corredor Mediterrani, com ara la creació del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, coordinat pel secretari autonòmic de la Conselleria, que és una qüestió de primer ordre per a nosaltres”.