La Generalitat destina 18’6 milions d’euros a pimes i autònoms de la província per mitigar els efectes de les restriccions sanitàries

343
Reunió entre la GVA, les Diputacions i els alcaldes de les capitals provincials.
PUBLICITAT

La Generalitat Valenciana ha elaborat un pla d’ajudes econòmiques per a autònoms i petites empreses que hagen eixit perjudicats per les noves restriccions sanitàries imposades per fer front a la tercera onada del coronavirus. El ‘Pla Resisteix’ contempla 160 milions d’euros destinats als sectors de la Comunitat Valenciana que estan resultant més perjudicats a nivell econòmic per les recents restriccions que implica la pandèmia. D’aquests 160 milions, 18’6 milions d’euros estan destinats a pimes i autònoms de la província de Castelló. A les de la província de València els correspondran 65, 3 milions i als d’Alacant 65,36 milions.

El mateix pla inicial estava valorat inicialment en 120 milions, però les restriccions imposades davant l’increment notable de la tercera onada ha repercutit també en un augment de les ajudes destinades a pimes i autònoms. En el cas de Castelló, dels 18 milions totals, més de 4,1 milions d’euros seran aportats per la Diputació, “des d’on confiem que tot es faça de la manera més àgil possible perquè els ajuntaments puguen fer arribar l’ajuda amb rapidesa”, destaca José Martí, president de la Diputació, qui ha donat suport a les noves mesures del Consell i també a les ajudes econòmiques posteriors.

Ahir es van reunir la Generalitat, encapçalada per Ximo Puig, i els representats de les 3 diputacions provincials més els alcaldes de les ciutats de Castelló, València, Alacant i Elx, on es van discutir les ajudes econòmiques i les directrius a seguir per a que el ‘Pla Resisteix’ tinga beneficis en totes les pimes i autònoms valencians.

Del total de 160 milions de les “ajudes parèntesis”, la Generalitat aportarà 100 milions, mentre que les tres diputacions assumiran 36 i els ajuntaments, 24 milions d’euros. Les ajudes seran gestionades pels consistoris municipals i podran beneficiar a uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses de tot el territori valencià. Podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats), que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada empleat a càrrec seu, amb un màxim de 10.000 euros.