-Nota de premsa de la Generalitat Valenciana-

El ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es declara Bé d’Interès Cultural (BIC), amb categoria de Parc Cultural, el Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla, situat en els termes municipals d’Ares del Maestrat, Morella, Catí, Tírig, les Coves de Vinromà, Albocàsser, Vilar de Canes i Benassal.

Amb aquesta declaració com a BIC del Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla, el Consell reafirma el seu compromís amb la conservació del patrimoni cultural del poble valencià.

La posada en valor d’aquest patrimoni i la dinamització cultural i econòmica és una de les apostes del Consell. Els enclavaments del barranc de la Valltorta i la Gassulla, situats al centre de la comarca del Maestrat, són considerats un dels nuclis de pintures rupestres a l’aire lliure més importants del món.

-Art rupestre llevantí

Es tracta de pintures datades al final del mesolític i durant el neolític i estan incloses en l’anomenat art rupestre llevantí. Inclouen representacions d’animals i són nombroses també les representacions humanes, en escenes que registren la vida quotidiana del moment com les caceres o les danses