La Generalitat convoca el Programa Bo Respir

292
Atenció a majors
Atenció a majors
PUBLICITAT
  • Finançarà estades temporals en residències de tercera edat a persones dependents

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) d’aquest dimarts inclou la convocatòria del programa Bo respir de tercera edat 2020. La mesura de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives té com a objectiu subvencionar estades no permanents en residències de la tercera edat a persones majors depenents.

Així es contemplen tres modalitats: el bo verd, el blau i el blanc. El primer contempla estades durant un mes, el bo respir dies proporciona 20 bons diaris i el bo respir cap de setmana ofereix 12 bons.

Per a poder beneficiar-se d’aquest programa cal estar empadronat a la Comunitat Valenciana, ser jubilat i tindre 65 anys o més. També poden optar majors de 55 anys amb Alzheimer o altres demències. A més, és necessari tindre la consideració de persona dependent amb un informe mèdic que ho avale. Caldrà, així mateix, acreditar la necessitat social i econòmica. Com a excepció i per mantindre la unitat familiar la parella o un discapacitat de més del 65% podran sol·licitar l’ingrés conjuntament.

Les sol·licituds es poden presentar en el termini d’un mes des de la seua publicació al DOCV.