La Generalitat ajudarà als pobles amb la factura dels danys per les pluges

685
Reunió de coordinació celebrada a Benicarló
Reunió de coordinació celebrada a Benicarló
PUBLICITAT

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell adoptarà mesures per donar suport als ajuntaments que s’hagin vist afectats per les últimes pluges, així com a aquells sectors econòmics que hagin pogut resultar danyats.

Puig s’ha pronunciat així durant una reunió a l’Ajuntament de Benicarló amb responsables del dispositiu preparat per fer front a l’emergència, en què, a més de l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, també han estat presents el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten.

El cap de l’Executiu valencià ha agraït a la ciutadania la seva responsabilitat i el “comportament magnífic” mostrat davant l’episodi de fortes pluges, i ha demanat que es mantingui la “prudència”, atès que, tal com ha advertit, encara no ha finalitzat .

Puig ha garantit que la Generalitat donarà resposta immediata a través dels acords que siguin necessaris i mitjançant els mecanismes que resultin més eficaces a les necessitats dels ajuntaments que hagin pogut veure les seves infraestructures bàsiques danyades, així com a sectors econòmics afectats, com l’agrícola .

El cap del Consell a més ha assenyalat que, des de la Generalitat, s’han realitzat actuacions per preservar la seguretat de la ciutadania, com la suspensió de classes i activitats, unes decisions que, com ha explicat Puig, encara que puguin causar molèsties, “són absolutament necessàries perquè més val prevenir que curar “.

“La posició de la Generalitat sempre ha estat la mateixa: el primer que hem de salvar davant de qualsevol emergència és la seguretat de les persones”, ha reiterat el president, que ha mantingut que en aquest assumpte es treballa “coordinadament amb els ajuntaments, el Govern d’Espanya i el conjunt de forces i seguretat de l’Estat “.

El president ha destacat que, un cop més, “ha funcionat la bona coordinació”, i ha agraït la seva tasca als cossos policials, d’emergències, alcaldes i alcaldesses i personal de la Generalitat que s’han encarregat de coordinar les actuacions.