La gastronomia de l’Alt Maestrat protagonitza el cap de setmana del Mes de l’Avellana de Benassal

224
Degustació de productes artesanals elaborats amb avellana
Degustació de productes artesanals elaborats amb avellana

Nota de premsa Alt Maestrat, human land

  • Èxit de participació en la degustació de productes artesanals elaborats amb avellana i la presentació de la cervesa Montcàtil
  • Ha comptat amb el patrocini de l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí, Culla i Ares del Maestrat sota la marca turística ‘Alt Maestrat Human Land’

La gastronomia de l’Alt Maestrat ha protagonitzat aquest cap de setmana el Mes de l’Avellana de Benassal que es desenvolupa fins al pròxim 8 de novembre. L’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí, Culla i Ares del Maestrat ha patrocinat aquest cap de setmana una degustació de productes artesanals elaborats amb avellana que ha comptat amb una gran acceptació de veïns i visitants. Complint amb totes les mesures de prevenció anti Covid-19, aquesta activitat que ha organitzat l’Ajuntament de Benassal en col·laboració amb diversos establiments locals en els Porxos de la Mola, ha permés a més conéixer la cervesa artesanal Montcàtil, elaborada amb Aigua de Benassal.

Cal assenyalar que, com a part del Mes de l’Avellana de Benassal, aquelles persones que visiten aquest municipi de l’Alt Maestrat tindran l’oportunitat fins al pròxim 8 de novembre de degustar els exquisits menús, amb l’avellana com a protagonista, que ofereixen els restaurants de la localitat. De la mateixa manera, en nombrosos establiments es podran adquirir productes elaborats a partir d’aquesta benvolguda fruita seca.

La mostra ha comptat amb una degustació de productes carnis i de pastisseria amb una explicació sobre la seua preparació a càrrec de diferents pastissers de Benassal. A més, aquesta acció ha comptat amb un tast de cerveses artesanals de Cervesa Montmirà de l’Alcora, en la qual ha tingut lloc la presentació de la cervesa artesanal Montcàtil, elaborada a partir d’Aigua de Benassal i que ha tingut un gran èxit en la localitat des del seu llançament el mes de juliol passat.

Cal destacar que l’assistència a l’esdeveniment tenia un aforament limitat a 60 persones, amb ús de mascareta obligatori, així com el compliment de les mesures per a evitar els contagis per la Covid-19. Aquesta activitat compta amb el patrocini de l’Associació Intermunicipal de Benassal, Catí, Culla i Ares del Maestrat baix la marca turística ‘Alt Maestrat Human Land’, i dels projectes de promoció gastronòmica ‘Castelló Ruta de Sabor’ i ‘L’Exquisit Mediterrani’ promoguts per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, respectivament.

La gerent de l’Associació, Berta Claramonte, ha explicat que “hem fet un pas més en l’impuls del turisme gastronòmic per a posar en valor els recursos del nostre territori. Així, durant aquest mateix mes d’octubre continuarem amb diverses activitats previstes en la resta de municipis”.

En aquest sentit, cal indicar que dissabte que ve 24 d’octubre a Ares del Maestrat també es realitzarà una degustació de productes locals de l’empresa Bolíssim de Vilafranca i un tast de vins de Clos d´Esgarracordes de Les Useres.