La gastronomia d’Albocàsser ja es degusta en la IX Fira de l’Ametla

511
Presentació IX Fira de l'Ametla d'Albocàsser.
PUBLICITAT

La IX Fira de l’Ametla s’ha inaugurat aquest matí amb una alta participació ciutadana en el recinte firal. Negocis locals i comarcals s’han instal·lat en la fira gastronòmica donant la possibilitat de degustar i observar molts dels seus productes. Torrons, carns, figues o rebosteria variada, entre molts altres productes locals, són alguns exemples de l’àmplia oferta disponible en l’esdeveniment. “Aquesta fira no sols busca valorar les tradicions i gastronomia d’Albocàsser, sinó que té tota la intenció de reconéixer la gran qualitat dels productes casolans dels nostres negocis”, ha expressat l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat.

La mateixa alcaldessa ha presentat la inauguració de la fira gastronòmica al costat del seu equip de govern i l’atenta mirada d’alcaldes de pobles veïns com La Serratella, La Torre d’en Besora o La Serra d’Engarceran. També han acudit a l’acte el diputat provincial Abel Ibáñez i representants d’organitzacions col·laboradores com la Unió de Llauradors. La comitiva de representants polítics, encapçalada per l’alcaldessa d’Albocàsser, també ha assistit a la presentació del monument de Vicenç Ferrer Gralla en homenatge a totes aquelles persones que han ajudat a preservar i mantindre viu el llegat i patrimoni de la Valltorta. La peça artística s’ha col·locat en el Passeig de la Planeta d’Albocàsser.

En la Fira de l’Ametla, que està organitzada per l’Ajuntament d’Albocàsser, també col·laboren i participen gran part del teixit social i econòmic de la localitat. Per a aquesta vesprada de dissabte s’ha organitzat la projecció de ‘Maestrat Filmat’ i una xarrada sobre principals malalties dels ametlers a càrrec de la Unió de Llauradors. També l’Associació de Joves organitza actes musicals en el recinte firal a la nit. L’organització ha disposat tots els actes sota la legislació vigent sobre Covid-19 per a garantir la seguretat dels assistents.