La Fundació de l’Hospital Provincial avança en tècniques per millorar el diagnòstic i tractament de les malalties

456
1-biomarcadores- fundación + quibim
PUBLICITAT

– Durant una jornada celebrada el divendres es va presentar una nova plataforma de biomarcadors d’imatge.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló ha organitzat la primera Jornada de biomarcadors d’Imatge celebrada en l’Hospital Provincial. La trobada ha reunit a 45 facultatius del centre hospitalari pertanyents a diverses especialitats mèdiques.

Durant la jornada la Fundació ha presentat una nova plataforma de recerca en biomarcadors d’imatge que segons destaca la doctora Ana Bouché, directora general de la Fundació, “es tracta d’una nova i ambiciosa plataforma de recerca, d’utilitat per a tots els serveis mèdics, que ens permetrà un treball multidisciplinari i obrir una nova línia de recerca en biomarcadors d’imatge”.

Els biomarcadors d’imatge són paràmetres que s’extrauen de les imatges mèdiques radiològiques i de medicina nuclear, aportant informació quantitativa a través del processament de les imatges. “El coneixement d’aquests biomarcadors d’imatge té un impacte directe en la pràctica clínica, en recerca i en assajos clínics, ja que millora el diagnòstic de malalties amb alta incidència i avalua els canvis que produeixen els tractaments farmacològics en l’organisme”, afirma la doctora Bouché.

La plataforma proporciona major informació en el diagnòstic de malalties oncològiques, cardiovasculars, neurològiques, psiquiàtriques, oftalmológicas, hematológicas, digestives i ginecològiques, permetent al facultatiu estadificar les lesions, realitzar diagnòstics més precisos i precoços i seleccionar els pacients a tractar amb quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia.

Així mateix, la plataforma facilita l’anàlisi de les respostes terapèutiques primerenques “tot això amb la finalitat de personalitzar els tractaments i aconseguir una medicina de precisió” assegura la doctora Bouché.

La plataforma de recerca ha sigut creada per QUIBIM, empresa valenciana de biotecnologia, pionera en l’extracció de biomarcadors d’imatge, que s’ha convertit en referent nacional i internacional. Durant la jornada, han participat els fundadors de QUIBIM, el doctor Luis Martí-Bonmatí, director de l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe i Ángel Alberich, enginyer de telecomunicacions i director de QUIBIM.