La Fundació Carles Salvador ultima una jornada en honor a Joaquim Garcia Girona

424
PUBLICITAT

– La cita comptarà amb conferències d’investigadors de la seua obra i l’estrena d’una peça teatral

El pròxim 11 de setembre la Fundació Carles Salvador homenatjarà la figura de l’erudit Joaquim Garcia Girona, fill predilecte de Benassal. Conferències, la inauguració d’una nova placa dedicada a la seua memòria i una dramatització protagonitzaran la jornada.

Així, a les 12h s’inaugurarà la nova placa del carrer de l’Hostal, que com explica el patró de la Fundació Carles Salvador, Andreu Beltran Zaragozà, es va dedicar “al poeta per la corporació municipal de Benassal l’any 1922, amb motiu del nomenament com a fill predilecte de la vila”. Cal indicar que l’original va ser destruïda l’any 1936.

I ja a la vesprada, la plaça de la Mola acollirà dues conferències d’investigadors especialistes sobre l’obra de Garcia Girona. Primer, a les 18h, Òscar Pérez Silvestre parlarà de «Seidia, un poema per a un país (1920)». I a les 18.30h arribarà «Del jardí d’Horaci, estudi i edició de les traduccions de Garcia Girona», a càrrec d’Agnès Camatxo-Buj i Bartomeu Obrador-Cursach. A més, entre les dues ponències, 18.20h, Ramon París, d’Onada Edicions, presentarà la nova edició de Seidia de Garcia Girona.

Per acabar, el grup Karraka Teatre centrarà l’atenció amb l’estrena d’una versió dramatitzada de passatges de Seidia.

El programa de la jornada és aquest:

12.00h: Inauguració de la nova placa del c. de l’Hostal, dedicat per l’Ajuntament de Benassal l’any 1922 a Joaquim Garcia Girona.

18.00h: Conferència a càrrec d’Òscar Pérez Silvestre: «Seidia, un poema per a un país (1920)».

18.20h:  Presentació de la nova edició de Seidia, a càrrec de Ramon París, d’Onada Edicions.

18.30h: Conferència a càrrec d’Agnès Camatxo-Buj i Bartomeu Obrador – Cursach: «Del jardí d’Horaci, estudi i edició de les traduccions de Garcia Girona».

19.00h: Versió dramatitzada de passatges de Seidia pel grup Karraka Teatre.