La Fundació Carles Salvador trasllada a l’agost de 2021 la commemoració del centenari de la publicació de Seidia

155

La Fundació Carles Salvador està immersa en nombrosos projectes per a 2021. En l’última reunió ordinària, el patronat de la Fundació va decidir quines iniciatives es desenvoluparan enguany.

Com a conseqüència de la pandèmia a l’agost de 2020 es va haver de suspendre la commemoració del Centenari de la publicació del poema Seidia, original del benassalenc Joaquim Garcia Girona. El plantejament de la Fundació és celebrar l’efemèride a l’agost de 2021 si les condicions ho permeten.

El patronat de la Fundació, -en el qual estan representats l’alcaldessa de Benassal, el net de Carles Salvador, membres de l’Ajuntament i de l’Institut d’Estudis Catalans- també ha decidit aprovar el projecte de publicació de les traduccions poètiques d’Horaci del mateix Joaquim Garcia Girona.

També s’ha abordat el projecte d’estudi i publicació de les obres teatrals de Carles Salvador.

-Textos centenaris

Tenint en compte la situació que s’està vivint un altra de les propostes aprovades és la difusió dels textos centenaris de Carles Salvador a través de les xarxes socials de la fundació. Cada setmana es donarà a conéixer una de les primeres creacions del mestre i escriptor.