La Fundació Carles Salvador ret un homenatge al nebot del Mestre, el periodista Alard Prats

102
PUBLICITAT

-Obrirà les portes a Benassal dissabte 29 a les 19 hores

La Fundació Carles Salvador obrirà la seu a Benassal a partir del dissabte 29 a l’exposició en homenatge al periodista i escriptor Alard Prats (Culla, 1909-Ciutat de Mèxic, 1984), nebot de Carles Salvor. Les cinc cartes i targetes postals que Prats va enviar a son tio des de Mèxic són el fil conductor d’una mostra formada per huit panells que narren la vida, els interessos personals i professionals i l’exili de l’escriptor nascut a Culla però criat a Benassal.

El comissari de l’exposició és el professor Andreu Beltran, que destaca l’etapa a Madrid d’Alard Prats com a periodista i cronista polític per als diaris catalans de la II República. Cada nit dictava les seues entrevistes i notícies als periòdics de Barcelona. S’hi relacionava amb els màxims exponents culturals de l’època, com Antonio Machado, Severo Ochoa o Valle-Inclán, de qui era amic. Prats va fer també l’última entrevista de Federico García Lorca i eren habituals les seues converses professionals amb Clara Campoamor.

La mostra, que obrirà les seues portes a Benassal la pròxima semana, evidencia també les dificultats durant la Guerra Civil i l’exili per a qui va ser membre del Partit Socialista Radical, governador civil de Zamora i assessor dels ministres de la República. València, França, Barcelona, Cuba i, finalment, Mèxic van ser les ciutats on va viure en l’edat adulta per tal de fer front a l’exili.


L’exposició recull el drama personal i l’enyorament de la seua terra, a la qual va tornar als anys 80 en diferents ocasions, i també la seua prolífica carrera com a escriptor i periodista, amb més de 300 articles en la nostra llengua i llibres, alguns d’ells amb referències als seus orígens. El recorregut històric i el vincle amb Castelló i el Maestrat han provocat també que la Fundació Carles Salvador acorde el trasllat de l’exposició a Culla desprésł de passar per Benassal per tal d’obrir la figura d’Alard Prats al major nombre de persones.