La Fundació Carles Salvador presenta el llegat teatral del mestre i escriptor valencià

423
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Fundació Carles Salvador

L’ Espai Cultural Menador de Castelló ha acollit la presentació del llibre ‘Carles Salvador, dramaturg’ de Fàtima Agut i Clausell. “La gent es trobarà amb un Carles Salvador desconegut. S’ha parlat molt de la seua figura com a poeta i gramàtic, però com a dramaturg mai. El lector té l’oportunitat d’acostar-se a obres desconegudes i trobar-se amb un Carles Salvador realment renovador i modern per a l’època que va viure” afirma l’autora, Fàtima Agut.

I és que, el llibre recull entre les seues pàgines un estudi i anàlisi sobre l’obra teatral del mestre Salvador i l’edició de quatre peces fonamentals: la sarsuela ‘Raig de Sol’, l’obra ‘Regal de Reis’, l’assaig de teatre d’avantguarda ‘Amb el títol que vullgau’, i la farsa en tres moments ‘El cuquet del cervell’. Fragments d’aquestes peces van ser interpretats en viu durant la presentació pel grup de teatre L’Enfilat.

“El projecte ‘Carles Salvador ix del calaix’ busca acostar a l’espectador una altra faceta, molt menys coneguda, de Carles Salvador. Per a donar-li vida i mostrar-la al públic hem impulsat no sols el llibre de Fàtima, sinó també, per exemple, una sèrie de representacions teatrals en pobles de la província de Castelló i fins i tot València” indica el patró de la Fundació, Andreu Beltran, qui afig que a més de mostrar l’obra de Salvador al públic general “també l’acostarem a les aules. En pròxims mesos, possiblement a la fi de setembre, es realitzarà un curs per a professorat amb el CEFIRE de manera que puguen ensenyar l’obra poètica i teatral de Salvador a l’alumnat”.

Els i les assistents a la presentació van tindre l’oportunitat d’escoltar les explicacions de Beltran, Agut i Vicent Pitarch, autor del pròleg del llibre. Una oportunitat única, recollida en 215 pàgines, per a conéixer la faceta més desconeguda de Carles Salvador, la de dramaturg, amb quatre obres del primer terç del segle XX i un estudi de la prosa del mestre des de la perspectiva de gènere i el context de l’escena valenciana de l’època.