La FUE-UJI coordina un projecte Erasmus+ que promourà les «smart cities» en xicotets municipis

208

La FUE-UJI coordina un nou projecte Erasmus+ que, amb el títol «Start Up for Development», se centrarà en el concepte de smart cities. El consorci del projecte està format per cinc socis internacionals, coordinats per la FUE-UJI, que formaran experts en solucions intel·ligents per a promoure smart cities en xicotets municipis.

El projecte europeu Start Up for Development, amb l’acrònim START UP, finançat pel programa Erasmus+ en la modalitat «Associacions Estratègiques per a Educació de Persones Adultes», serà implementat durant 28 mesos per l’EuroFUE-UJI. Durant aquest temps es crearà i s’implementarà un programa formatiu per a adults sobre smart cities, especialment dirigit a municipis xicotets, amb la finalitat de crear les reconegudes ciutats intel·ligents als països que formen el consorci.

A més de comptar amb la FUE-UJI com a coordinadora, el consorci de START UP el formen quatre entitats més de diferents països: la institució privada de formació i turisme Kocatürk Danismanlik (Turquia), l’Associació ARID (Polònia), l’Agència de Desenvolupament Regional i Centre de Suport Empresarial per a Xicotetes i Mitjanes Empreses (Bulgària) i la Societat sense Ànim de Lucre per al Desenvolupament Innovador Alternatiu (Grècia).

Amb aquest consorci, el projecte Start up for Development es basa en la premissa que els municipis xicotets són aliens al concepte de ciutats intel·ligents, ja que no poden permetre’s comptar amb experts en smart cities entre els seus tècnics. Per això, l’objectiu del projecte és preparar un curs per a capacitadors que podran donar als municipis una explicació clara i completa del que serien les ciutats intel·ligents, perquè aquests puguen implementar accions concretes encaminades a convertir aquests municipis menuts en pobles intel·ligents.

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió transnacional entre els socis del projecte, una trobada en format online, liderada per l’EuroFUE-UJI, que ha servit per a assentar les bases d’implementació del projecte i arrancar l’activitat, partint de la presentació del logotip i els elements de la identitat corporativa. Per a això, els socis del projecte START UP han analitzat la idea de projecte, els objectius, les activitats previstes i els resultats esperats, dissenyant un calendari d’accions per als pròxims mesos.