La forta pedregada colapsa l’accés a Vilafranca i obliga a netejar l’accés als col·legis electorals amb pales mecàniques

4508

-Nota de premsa-

Pedregada Vilafranca

Pedregada Vilafranca2

Pedregada Vilafranca3

-Nota de premsa-

Entre les 12h i les 14h d’avui diumenge dia 25 ha caigut una forta pedregada sobre Vilafranca. En alguns punts s’han acumulat més de 20 centímetres de granís, segons ha assenyalat l’alcalde del municipi, Óscar Tena.

El granís ha cobert camps i carrers, provocant problemes en nombrosos carrers de la localitat L’Ajuntament de Vilafranca s’ha posat en contacte amb les pales disponibles al municipi per poder desbloquejar els carrers i els accessos als col·legis electorals.

Els majors problemes s’han registrat a l’entrada a la localitat per la CV -15 des de Castelló. Allà s’ha registrat un embús durant més d’una hora entre un centre comercial i la gasolinera. Fins que ha actuat la màquina ha estat molt difícil circular i els cotxes han quedat bloquejats sobre l’asfalt.

Al col·legi electoral situat a al col·legi Don Blasco d’Alagó també ha estat necessària la intervenció d’una pala per poder obrir el pas i així garantir l’accés dels electors, sobretot els més grans. L’Ajuntament de Vilafranca també ha mobilitzat el personal de la brigada municipal.

Així mateix els mateixos regidors del consistori han netejat amb pales els embornals i els desguassos que havien estat bloquejats per la granís acumulat. Alguns veïns també s’han vist obligats a retirar l’aigua i la pedra dels seus baixos. L’Ajuntament inspeccionarà, així mateix, l’estat en què han pogut quedar els edificis municipals, sobretot la Casa de Cultura. A mesura que va avançant la tarda la calamarsa es va desfent.

El paisatge ha quedat completament cobert de blanc en uns tres quilòmetres al voltant de Vilafranca. No obstant ha estat una pedregada molt localitzada, ja que en localitats properes, situades a menys de 10 quilòmetres en línia recta, no ha precipitat en forma sòlida . De moment encara no hi ha dades fiables de precipitació. L’estació automàtica de l’Ajuntament de Vilafranca ha mesurat 3,4 litres, encara que la xifra variarà quan es fonga el granís.