La Fiscalia investiga abús sexual en el centre de malalts mentals d’Albocàsser

582
Guàrdia Civil Albocàsser / Font: Google Maps
Guàrdia Civil Albocàsser / Font: Google Maps
PUBLICITAT

El cas està en mans de Fiscalia, i la persona denunciada ha estat apartada del centre

La Fiscalia de Castelló investiga un presumpte cas d’abusos sexuals que hauria estat comès per un intern sobre un altre durant l’estat d’alarma en el Centre Específic de Malalts Mentals crònics d’Albocàsser (CEEM). El cas està en mans de Fiscalia, i la persona acusada ha estat apartada del centre després de ser denunciada, complint-se així amb el protocol establert, segons han informat fonts de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives aquest divendres.

Es dóna la circumstància, segons indica EFE, que aquest fet ha estat un dels quals va motivar que els jutges dels jutjats d’Instrucció de Castelló presentaren una queixa davant el Consell General del Poder Judicial, que va prendre coneixement dels fets, per «ingerències» contra el qual era el fiscal cap de l’Audiència Provincial de Castelló, José Luis Cuesta, segons consta en l’acta de la sessió de la Comissió de la Sala de Govern d’1 de juny de 2020 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Fonts judicials han precisat que aquesta queixa es va centrar en l’atestat policial per presumptes abusos sexuals en el centre, pel fet que no s’haurien sol·licitat en el seu moment les mesures cautelars per part del ja ex fiscal cap, José Luis Cuesta, unes mesures que es van prendre «a posteriori» quan el jutjat va tenir coneixement dels fets. Cuesta va presentar la seva renúncia aquest dimecres després de revelar-se que s’havia saltat el protocol de vacunació contra la COVID-19 i havia rebut la primera dosi de la vacuna.