La fiscal Susana Gisbert participa en la jornada sobre la violència contra les dones que organitza la Diputació de Castelló a Morella

527
PUBLICITAT

La fiscal especialitzada en violència de gènere, exportaveu de la Fiscalia Provincial de València i escriptora, Susana Gisbert, serà una de les participants en la jornada que, sota el títol ‘Filant una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere i masclista’, tindrà lloc dilluns que ve 7 de novembre a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella.

Gisbert estarà via telemàtica a partir de les 17.00 en la que serà la tercera taula de reflexió i treball titulada ‘Lgtbifobia: legislació penal i administrativa’, i que serà presentada per la directora de la Càtedra UNED – Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional, Teresa San Segundo Manuel.

La ponència, i tota la programació de la vesprada (de 16.00 a 18.30 hores) es podrà seguir en streaming a través de la web i les xarxes socials de la Diputació de Castelló.

Cal assenyalar que la jornada està organitzada per la Diputació de Castelló, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella i la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional.

La vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta cita a les 10.00 hores i que té com a objectiu oferir coneixement actualitzat des de l’àmbit de la salut, del pensament i del dret perquè els recursos contra la violència de gènere de la província puguen nodrir-se dels últims avanços i així implementar els seus plans d’igualtat, tal com està recollit en l’Estratègia Provincial per a la Igualtat entre Dones i Homes de la Diputació de Castelló.

A les 10.30 hores tindrà lloc la primera taula de reflexió i treball sota el nom ‘Xarxes imprescindibles per a abordar la violència de gènere i masclista. Aliances i col·laboracions’. Estarà moderada per la periodista Amparo Panadero Sáez i intervindrà l’especialista en medicina preventiva i salut pública i activista, Vita Arrufat Gallén.

A les 11.45 hores hi haurà una altra actuació del Duo Suggia i a les 12.00 hores donarà inici la segona taula de reflexió i treball sobre ‘Sexe i gènere, les seues disputes i confusions’. Estarà moderada per la cap de la secció d’Igualtat de la Diputació de Castelló, Ana M. Portal Nieto, i intervindrà la filòsofa Rosa María Rodríguez Magda, autora d’una trentena de llibres de pensament contemporani i feminisme, Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana en 2021 i Premi Dones Progressistes en 2022.

A les 13.15 hores s’abordaran els recursos provincials en un espai compartit per serveis experts en atenció directa a la violència com els Centres Dona Rural de Sant Mateu i Sogorb, jutjats i oficina de la víctima del delicte, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la Xarxa d’Agents d’Igualtat a la província. Aquesta taula estarà moderada per representants de l’Associació de Dones dels Ports, l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Elena Martínez Hurtado, i l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella, Mari Pau Giner.

La sessió de la vesprada començarà a les 15.45 amb l’actuació musical del Duo Suggia i a les 16.00 tindrà lloc una trobada per a debatre sobre qüestions en matèria d’igualtat. Aquesta taula estarà moderada per les agents d’Igualtat Mari Pau Giner i Elena Martínez Hurtado.

Finalment, a les 18.30 hores, , i després de la intervenció de la fiscal, tindrà lloc la clausura amb la directora General de l’Institut de les Dones de la Generalitat Valenciana, María Such Palomares, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.