La Fira Ibero Romana de Forcall arriba amb un campament romà i una recreació a Lesera com a novetat  

370
Santi Pérez presenta la VIII Fira Ibero-Romana

Forcall tornarà el cap de setmana del 20 i 21 de juny a l’època Ibero-Romana. La vuitena edició de la fira Ibero-Romana comptarà amb recreacions històriques, un mercat iber-romà, visites guiades o activitats per a xiquets, entre moltes altres activitats. La plaça de la localitat es transformarà en un fòrum romà i els seus habitants es vestiran per l’ocasió. Tot, en un cap de setmana en què les diferents associacions locals es tornaran a volcar amb l’esdeveniment. L’alcalde de Forcall, Santi Pérez, va presentar ahir una nova edició de la fira que, enguany, tindrà com a novetat una recreació històrica a la ciutat romana de Lesera. A més, una altra novetat serà la instal·lació d’un campament romà als afores de la població. 

Dissabte 20 s’inaugurarà la VIII Ludi Leserensis. El Ball del Fauno amb els bombos de Forcall, la desfilada de recreadors i personatges mitològics com Caront, la compravenda d’esclaus, la demostració d’una batalla de l’època o les activitats per als nens seran protagonistes durant la jornada. De fet, els més petits podran descobrir els jocs de l’Antiguitat, les menges dels ibers o els seus telers mentre s’ho passen d’allò més bé. El dia acabarà amb el sopar dels habitants de Lesera.

Diumenge 21 arrancarà amb la visita teatralitzada a càrrec de la forcallana Mònica Segura i els grups recreacionistas Iboshim, Athenea Promakhos, Evocati i Bellum Anniballicum, a la ciutat romana de Lesera. Més tard, les muses captivaran amb els seus balls i la seva poesia, el Déu Plutó apareixerà a la localitat, i les nimfes del bosc i de l’aigua portaran tota la seva màgia a Forcall. Tampoc faltarà la recreació d’una batalla. Un taller de construcció, jocs de l’Antiguitat, el conte romà “El judici de Paris”, el Soft Combat: La legió romana republicana, la Caracola i la història dels Valares seran alguns dels atractius per als nens. La desfilada de personatges i tancament posarà el punt i final, a última hora de la tarda, a un intens cap de setmana.

Menús Romans

D’altra banda els bars i restaurants del municipi oferiran menús especials amb motiu de la celebració de la fira. D’aquesta manera se sumen al cap de setmana d’activitats. Els menús es podran trobar a l’Hostal Aguilar i al Palau dels Osset.