La Fira del Llibre d’Ares promociona les últimes novetats literàries entre centenars d’assistents

456
PUBLICITAT

Dissabte passat es va celebrar a Ares del Maestrat la setena edició de la Fira del Llibre. Un esdeveniment en el qual van participar editorials, llibreries i diversos autors per a promocionar i informar de les últimes publicacions en el panorama literari. Així doncs, la jornada es va desenvolupar sense contratemps amb un clima assolellat ideal per als centenars de persones que es van acostar en els múltiples actes. Taules redones, concerts en acústic o activitats infantils van tindre el seu espai en la programació de la Fira, que ha tornat per a difondre la literatura després de dos anys d’absència obligada per la Covid-19.

La jornada, organitzada per l’Associació Cultural Les 4 Denes en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ares del Maestrat, va convertir a la localitat en l’epicentre cultural de la setmana a Castelló i l’Alt Maestrat. Tot va començar a les 11h amb una taula redona el tema de la qual girava al voltant de guies sentimentals sobre el Maestrat, el Delta de l’Ebre o L’Alguer. Construccions literàries que descriuen un territori, juntament amb els seus paisatges i els seus habitants, amb respecte i estima per les seues arrels culturals. Durant el matí també va haver-hi temps per a gaudir de la cercavila protagonitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló.

“Tant editorials com autors i altres organismes culturals que van formar part de la Fira estan molt satisfets per tornar a Ares. Un dels objectius és promocionar les seues últimes publicacions i donar un aparador comercial per al seu negoci, però també es treballa amb l’objectiu de fomentar i consolidar el consum i l’estima per la literatura”, expressen des de l’organització.

A la vesprada, els protagonistes van ser els i les premiades en els premis Castell d’Ares, per a narrativa, i Pere-Enric Barreda, per a poesia. En la categoria d’adults, Fernando Cano Riudavets va aconseguir, amb la seua obra ‘Pluja de llàgrimes’ el premi de narrativa, mentre que Jorge Fabregat López va triomfar en poesia amb ‘La ciutat’. Pel que respecta a la categoria juvenil, Aya Ameskour amb ‘El metavers’ i Andrea Mas Escrig amb ‘Milions d’estones per estimar-te’ van guanyar en narrativa i poesia respectivament.

Fèlix Edo i Mercé Climent van estrenar un format inèdit en la Fira: una presentació diàleg de les seues obres a partir del tòpic diversitat i perifèria. Com a tancament final, Roger Mas va delectar als i les presents amb un concert en acústic en la Cova del Castell amb el qual va repassar la seua extensa i formidable discografia.