Guanyadors del concurs literari "Castell d'Ares"
La primera edició de la Fira del Llibre d’Ares ha estat un èxit de públic i participació . La localitat de l’Alt Maestrat va viure una jornada al voltant de la cultura , la música , la poesia i els llibres . Dissabte 26 l’activitat es va iniciar a primera hora del matí amb la presentació de la fira . Després d’aquest acte va tenir lloc la presentació del nou portal comarcal de notícies Diadia , una iniciativa posada en marxa des de Vilafranca que aproparà als seus lectors les notícies dels Ports , el Maestrat , el Maestrat de Terol i pobles de Gúdar Javalambre .

Després d’aquesta presentació va arribar la del llibre sobre el Onso de la Mata , a càrrec de Kassim Carceller , investigador que ha dedicat hores i hores a conèixer la tradició oral de la Mata . El Onso suposa la celebració de l’arribada de la primavera d’una singular manera.

A la llotja de l’Ajuntament ia la plaça es va situar la Fira del Llibre , amb la presència de llibreries de la zona, el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica , o l’Ajuntament de Vilafranca , entre d’altres.

– Record Pere Enric Barreda

La fira va ser un record permanent al cronista oficial d’Ares del Maestrat , Pere Enric Barreda , mort recentment . En el seu homenatge , a la llotja de l’Ajuntament es va disposar un mural amb el hastag #salvemparaules , que Barreda va proposar per salvar paraules del valencià – català a twitter .

A la tarda es va celebrar un taller sobre pintures rupestres , a càrrec d’Amics de la Valltorta . Van participar tots els nens de la localitat . Abans , al matí , s’havia organitzat un concurs de dibuix . A la sala d’actes de l’ Ajuntament va tenir lloc la presentació de Tarongeta vol dir taronja petita . Així mateix es van lliurar els premis del primer certamen literari Castell d’ Ares . En poesia el vencedor va ser Agustí Hernàndez , en narrativa el premi va ser per a Manel Ollé Albiol i en narrativa infantil el guardó el va rebre Èric Ferrer Ripollés .

L’actuació de la Rabera Eclèctica va congregar un centenar de persones a la Cova del Castell d’Ares . Amb Susanna Sebastià al cap i les integrants de la Unió Musical de Vilafranca es va conformar un espectacle que va reflexionar sobre la realitat de les dones . La jornada va finalitzar amb un sopar literari a l’Hotel d’Ares .