La Fira del Llibre d’Ares centra en la cultura el cap de setmana del territori Human Land

283
PUBLICITAT

La literatura serà la principal protagonista en el territori Human Land durant el pròxim cap de setmana. La Fira del Llibre que s’organitza a Ares del Maestrat serà l’aparador perfecte perquè editorials, autors i altres organismes culturals informen de les seues últimes novetats. El dissabte 28 de maig obrirà la setena edició de la Fira, que ha patit l’aturada obligada per la Covid-19 durant els dos últims anys. Així doncs, la programació del dia està coberta per diferents actes com a presentacions de llibres, contacontes infantils, taules redones o el lliurament de premis de narrativa i poesia per a autors.

La Fira s’inaugura a les 11h a l’ajuntament de la localitat amb una taula redona en la qual es parlarà sobre guies sentimentals sobre diferents territoris com a L’Alguer, el Maestrat o el Delta de l’Ebre. Unes construccions literàries que reprodueixen i descriuen amb amor i respecte el territori i els seus habitants. Durant el matí hi haurà activitats infantils com un contacontes a les 11.30h en el recinte firal o un cercaviles a les 12.30h.

A la vesprada, a les 16h, començaran les interessants presentacions sobre llibres i projectes de diversos autors que participaran en la Fira. Tot seguit s’entregaran els premis literaris Castell d’Ares, per a narrativa; i Pere-Enric Barreda, per a poesia. Per a finalitzar la programació es tornarà a l’ajuntament d’Ares per a escoltar un diàleg entre Fèlix Edo i Mercè Climent sobre el tòpic diversitat i perifèria. Com a últim acte de la fira cultural, el cantautor català Roger Mas oferirà un recital de la seua àmplia discografia en la Cova del Castell a partir de les 19.30h.

– Les visites no cessen a l’Alt Maestrat Human Land

A Culla ja s’han reservat diverses visites guiades al llarg del cap de setmana per a grans grups de visitants que s’acosten a conéixer el seu patrimoni cultural i arquitectònic. Un autobús i diversos grups han reservat plaça per a conéixer de primera mà les dades històriques més rellevants de la localitat. D’igual manera, a Benassal també es fa una previsió positiva del cap de setmana, amb l’arribada del bon temps i el constant flux turístic en la localitat. Els serveis turístics a Catí i Albocàsser funcionen durant el cap de setmana per a poder visitar escenaris de somni com Sant Pau d’Albocàsser o l’Avellà i la Llotja de Catí.