La Fira de Sant Pere d’Albocàsser defensa el valor de la trobada dels sectors primaris

135
PUBLICITAT
  • Amb més de tres segles d’història, la mostra torna del 28 al 30 de juny

Albocàsser ultima els preparatius per a la Fira de Sant Pere, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny per a valorar el potencial agrícola i ramader de la zona com a màxim exponent. La capital de l’Alt Maestrat ha programat aquesta cita, els orígens de la qual es remunten a 1710, baix el nom ‘Tradició, present i futur’.

En un moment d’enormes dificultats per al sector primari, la localitat es bolca amb l’organització d’un certamen que inclourà, entre moltes altres activitats, una xerrada sobre les transhumàncies o demostració de tir i arrossegament. Així, la Fira de Sant Pere tornarà a ser un aparador per a defensar les arrels agrícoles i ramaderes i les seues tradicions.

És per això que el programa inclou també una demostració de pasturatge davant les possibilitats de l’entorn i que aprofita la cita per a potenciar el consum de productes de Quilòmetre zero en suport al sector. La gastronomia local i comarcal tindrà un espai reservat en la fira, amb activitats de cuina infantil i degustacions populars, a més de parades artesanals per a adquirir productes manufacturats de proximitat.

Una exposició de vehicles clàssics i la música i balls tradicionals de la zona completen la programació d’aquesta nova edició que ja supera els tres segles d’història. L’Ajuntament d’Albocàsser i la marca Alt Maestrat Human Land s’encarreguen de l’organització.