La Fira de Sant Pere d’Albocàsser defén este cap de setmana el valor del sector primari

78
PUBLICITAT

Albocàsser ja està immersa en la celebració de la Fira de Sant Pere, que durant les jornades de hui i demà posa en valor el potencial agrícola i ramader de la zona com a màxim exponent. La capital de l’Alt Maestrat ha programat esta cita, els orígens de la qual es remunten a 1710, sota el nom ‘Tradició, present i futur’. A la inauguració han assistit l’alcaldessa, Isabel Albalat, acompanyada per l’equip de govern, diputats provincials, i alcaldes i regidors de la comarca.

En un moment d’enormes dificultats per al sector primari, la localitat es bolca amb l’organització d’un certamen que inclou, entre moltes altres activitats, una xarrada sobre les transhumàncies o demostració de tir i arrossegament. Així, la Fira de Sant Pere torna a ser un aparador per a defendre les arrels agrícoles i ramaderes i les seues tradicions.

És per això que el programa inclou també una demostració de pasturatge davant les possibilitats de l’entorn i que aprofita la cita per a potenciar el consum de productes de quilòmetre zero en suport al sector. La gastronomia local i comarcal té un espai reservat en la fira, amb activitats de cuina infantil i degustacions populars, a més de parades artesanals per a adquirir productes manufacturats de proximitat.

Una exposició de vehicles clàssics i la música i balls tradicionals de la zona completen la programació d’esta nova edició que ja supera els tres segles d’història. L’Ajuntament d’Albocàsser i Alt Maestrat Human Land s’encarreguen de l’organització.