Fira de Morella

-Diadia-

Aparador de tot el que un territori pot oferir, punt de trobada entre Terol, Castelló i Tarragona. Hi ha molts trets que defineixen la Fira de Morella; un dels més destacats el fet que es mantinga 758 anys després, sent la cita de referència per a agricultors, ramaders, sector agroalimentari, comerciants, restaurants, hotels i tot el teixit socioeconòmic de Morella i bona part de la comarca dels Ports.

Durant els dies 13 i 14 de setembre l’entorn de L’Abereda i l’Espai Firal seran el centre d’operacions de més de 200 expositors que mostraran maquinària agrícola, productes industrials, animals, productes agroalimentaris …

El regidor de desenvolupament rural de l’Ajuntament de Morella, Rafa Pallarés, apunta que “” la Fira és una oportunitat per posar en valor els nostres productes i un gran taulell per promocionar-los”.

Fira de Morella1 Fira de Morella2 Fira de Morella3 Fira de Morella4 Fira de Morella5 Fira de Morella6 Fira de Morella7 Fira de Morella8 Fira de Morella9 Fira de Morella10

L’Associació Firal Els Ports és l’encarregada d’organitzar la Fira. Els organitzadors fomenten la millora genètica de les races de bestiar als Ports. L’Associació Firal fomenta l’adquisició de bestiar de qualitat per millorar la cabanya.

Al Passeig de l’Albereda s’ubicaran els expositors de l’àrea comercial i de maquinària. Al prat es desenvoluparà el concurs de gossos pastors. A l’antic camp de futbol, al costat del espai firal, se situarà l’exposició de bestiar selecte, mentre que a l’interior de l’Espai Firal les empreses agroalimentàries de la comarca dels Ports i empreses de serveis presentaran els seus productes i els seus serveis.

I és que la Fira fomenta especialment la promoció de les empreses i activitats econòmiques de la zona.

-Carn dels Ports i menús especials

La Fira aposta, sens dubte, per la promoció de la carn de la comarca. I ho fa de diverses maneres. 10 restaurants de la zona ofereixen menús especials. Al recinte firal s’oferiran degustacions. Així mateix hi haurà sortejos de productes. I és que la producció ramadera beneficia els propis productors, a la transformació i al sector turístic que ofereix productes de proximitat, amb qualitat garantida.

Programa complementari

Un recorregut per la Fira ofereix gran varietat de sensacions. A més, els organitzadors, s’han previst nombroses activitats complementàries. Entre elles la presència del guanyador del programa de televisió: “Tu si que vals”, Santi Serra, que presentarà un especta’culo de doma eqüestre. Dissabte la inauguració comptarà amb una cercavila a càrrec de l’Associació Musical Mestre Candel. A la tarda, una altra novetat és el concert de Mari Pau Medina i la cercavila de les societats musicals de Morella i Cinctorres

Diumenge arribarà la cercavila de la Rondalla de Morella i una nova edició del concurs de gossos pastors, que comptarà amb els millors de la comarca. I és que els pastors morellans s’han aficionat de manera notable a aquesta pràctica.

PROGRAMA DE LA FIRA

DISSABTE:

12:30 – Inauguració oficial de la Fira amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel
Lloc: Des de l’Ajuntament
18:00 – Concert a càrrec de M ª Pau Medina “El Cant de la Meua Terra”
Lloc: Teatre Municipal
19:30 – Cercavila de la Societat Musical cinctorrana i de l’Associació Musical Mestre Candel
Lloc: Des de Sant Miquel
22:30 – Espectacle eqüestre de doma en llibertat amb Santi Serra (Sercam Shows)
Lloc: Plaça de Bous

DIUMENGE:

11:00 – Concurs de gossos d’atura
Lloc: Prat Alameda
12:30 – Cercavila de la Rondalla de Morella
Lloc: Recinte Firal
16:30 – Acte Central ia continuació sortejos de bestiar
Lloc: Espai Firal