La Fira de Morella promociona aquest cap de setmana els productes autòctons amb menús i degustacions

296
Menus a la Fira de Morella

Nou restaurants de la localitat ofereixen menús especials per la celebració de la 759ª edició de la Fira, hi haurà degustació de carn i productes a l’Espai Firal i es sortejaran lots de productes

La carn i els productes autòctons tornaran a ser protagonistes a la Fira de Morella. Fins el dia 15 de setembre, nou restaurants ofereixen menús especials, protagonitzats pels productes locals. A més, en el marc de la Fira tornarà a realitzar-se la degustació de carn, així com els sortejos de lots de productes de diversos establiments. Cal recordar que Morella celebra aquest cap de setmana, 12 i 13 de setembre, una nova edició de la Fira, complint d’aquesta manera 759 anys d’història.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, destaca que “la Fira és una trobada entre els diferents sectors productius de la localitat i, per això, és un bon moment per a la promoció de la carn i els productes locals”. Així, recordava que la degustació de la carn és una de les activitats estrella a l’Espai Firal i centenars de veïns i visitants participen en les jornades de dissabte i diumenge. A més, amb la compra de tiquets de degustació, es rebran paperetes per entrar en el sorteig de lots de productes.

La Fira de Morella és un gran marc promocional dels principals sectors de la localitat: el ramader i agrícola i el
turístic i comercial. Per això, els dies 12 i 13 de setembre, la localitat tornarà a comptar amb nombrosos expositors, tant de ramat i maquinària, com dels productes més diversos. A més, la Fira arriba ja a la 759ª edició, sent la més antiga de la Comunitat Valenciana i rebent milers de visitants anualment.

-Programa de la Fira

La Fira manté la seva estructura habitual, però també ha incorporat novetats. En la jornada de dissabte, a les 12:30 hores, es realitzarà la inauguració d’aquesta edició i es comptarà amb la participació de l’Associació Musical Mestre Candel. Els espectacles eqüestres també tindran molt protagonisme en la present edició, amb l’espectacle de Morella a Cavall, a les 18 hores, i amb el de doma de l’Hípica Giménez, a les 23 hores. Tot seguit hi haurà disco-mòbil.

Diumenge tindrà lloc el ja tradicional concurs de gossos pastors (11.30 hores) i el cercavila del Grup de Gaiteros de Morella (12.30 h). A la vesprada, a les 16:30 h, es celebrarà l’acte central de la Fira i el sorteig de sementals, patrocinat per la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abat i l’Associació Firal Els Ports.
A més, durant tot el cap de setmana, el passeig de l’Albereda es convertirà en un gran espai comercial, amb productes de tota mena. També hi haurà degustacions de productes i tallers en diversos estands.