La Fira de Morella prepara la seua 764a edició del 10 i 11 de setembre

634
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Fira de Morella arribarà a la seua 764a edició els pròxims dies 10 i 11 de setembre. D’aquesta manera, la ciutat recupera una de les seues festivitats més antigues, ja que els últims estudis la daten en 1244. A més, després que la situació sanitària no permetera celebrar la fira en els anys 2020 i 2021, aquest any tornarà el ramat i els estands a l’Albereda amb les diferents activitats tradicionals que envolten la Fira de Morella.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “ens alegra recuperar la Fira de Morella després que no s’haja celebrat en els últims anys a causa de la pandèmia de la COVID-19”. L’edil ha explicat que “l’associació firal ha treballat per a conseguir la participació de ramaderes i ramaders de la comarca i l’exhibició dels animals durant el cap de setmana de la fira”. Finalment, ha volgut “agrair a l’Associació Firal Els Ports el seu treball per l’organització d’un dels esdeveniments més importants de Morella i la comarca dels Ports i posar en valor el sector primari d’aquesta zona i els productes de qualitat que ofereix”.

Cal recordar que, Jaume I va concedir la fira a la ciutat de Morella l’any 1257. Aquesta és una fira ramadera, on es conjuguen dues tradicions que van donar fama a la vila medieval com són el comerç i la ramaderia. La tradició comercial de la ciutat es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte, així com eines, instal·lacions i maquinària per a treballar en aquest sector. Actualment, és també una mostra de tot el comercial i gastronòmic que aprofita l’Espai Firal i l’Albereda per a mostrar totes les possibilitats d’aquesta zona.

Programació de la 764a Fira de Morella
La Fira de Morella tindrà lloc el dissabte 10 i el diumenge 11 de setembre. Així, a partir de les 10.30 hores del dissabte entraran els bous amb cavalleries des de l’àrea de caravanes. A les 12.30 hores començarà la cercavila de l’Associació Musical Mestre Candel des de l’ajuntament de Morella fins a l’Espai Firal. A continuació, inauguració de la 764a edició de la Fira de Morella per part de les autoritats a l’Espai Firal i visita als diferents estands de l’Albereda. El dissabte a la vesprada tindran lloc diferents actes taurins a la plaça de bous amb corro de vaques a les 18.00 hores, prova d’un bou carril a les 19.00 hores, carretillo embolat a les 23.30 hores i embolada del bou carril a les 00.00 hores. Després hi haurà solta de vaquetes i dicomòbil.
El diumenge començarà amb el concurs de gossos pastors al prat de l’Albereda a les 11.00 hores. A les 12.30 hores, cercavila amb els Gaiteros de Morella des de l’ajuntament fins a l’Espai Firal. A les 13.30 hores, cloenda i sortejos patrocinats per la Cooperativa comarcal Sant Antoni Abad, l’Associació Firal Els Ports i l’ajuntament de Morella a l’Espai Firal.