Dipcas Music Festival
Dipcas Music Festival
Dipcas Music Festival

– Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La final del Dipcas Music Festival, el festival que impulsa la Diputació perquè els grups novells donin el salt a l’àmbit professional, congregarà la nit de dissabte a La Pèrgola de Castelló més diversos estils musicals que caracteritzen els grups finalistes: el pop, el rock i l’indie. La participació de músics castellonencs en alguna de les formacions animarà també a l’assistència de més públic a la capital de la Plana.

El diputat de Joventut, Pablo Roig, ha explicat que “la de dissabte que serà una nit perquè tots els assistents gaudeixin de forma gratuïta de la bona música que posarà el punt final a aquesta primera edició del festival. Animem a tots els castellonencs a què s’acosten i participin en una gala plena de sorpreses en què a més podran votar al grup que més li agradi a través de la intensitat dels seus aplaudiments “. El de la participació és un al·licient més per no perdre el concert final en què actuaran els grups Claim, Toro, Vint-iu i Ruth Baker & Electric Ones. Altres detalls que ja s’han donat a conèixer de la gala són el sorteig de dues entrades de l’Arenal Sound entre els assistents, i l’actuació del còmic Àngel Rielo, que dinamitzarà la gala entre les actuacions dels grups.

Diferents estils caracteritzats per la qualitat

El primer dels grups, Claim, és un projecte musical de recent creació ideat per Adrián Riquelme, compositor, veu solista i guitarra acústica, acompanyat de Ramon Gómez al baix i José López a la bateria. A ells s’uneix el castellonenc Gonzalo Malagana, important col·laborador d’altres grups locals. Des Múrcia, vindran per intentar guanyar la final amb la seva música de tendència, fresca i enganxosa.

El segon dels grups, BOU, està format port bateria, baix i veus dels germans Yoin i Guille Rune, procedents de Saragossa. Han arrencat fort, amb el seu primer tema pujat a la web (“No hi ha petó sense amor”) van causar molt bona sensació. Practiquen un rock renovat, sobretot a nivell sonor i estètic. Drum & Bass per a grans escenaris, amb influències del rock més alternatiu, l’entranyable grunge o el punk més clàssic. Ha estat grup Mondosonoro Aragó 2015 i finalista de RockVilla Madrid 2015.
Inspirat en el títol de la pel·lícula d’Arriaga i González Iñárritu (21 grams), el grup Vint es forma en 2010 però és en 2012 amb l’arribada de Yago (Baix) i Wito (Guitarra) quan es consolida. Des Toledo arriben amb pop d’última generació amb influències clàssiques i un so molt actual. “Sublim” dóna títol al seu últim treball. De la mà de Star Works management, no paren de girar per tot el país omplint sales i telonejant a grups caps de cartell.

RUTH BAKER & THE ELECTRIC ONES està format pels castellonencs THE ELECTRIC ONES (Nacho Fandos a la veu i guitarra, Iván Chabrera a la guitarra, Carlos Cruz a la bateria i David Franch al baix) amb la unió de la valenciana Amparo Jiménez a la veu solista. Tots ells amb una amplíssima trajectòria musical, compaginant amb altres projectes com Skizofonic en el cas de Carlos, Ultima Bala i The Stolen Jackets la parella Fandos / David, o el nostre tècnic de so de l’auditori i apreciat per tots Ivan, baixista dels mítics Mussols . Oferiran la seva descàrrega de rock purament ‘dels setanta’ de primer nivell.